BFM Baits The right bait to catch carp

0
2691

In 2016 kreeg ik de kans om de boilies van BFM baits te testen. Dit was toen een beginnend aasmerk en ik wilde graag weten wat en hoe deze boiles doen. Ik heb hier mee ingestemd en ben hier dus mee aan de slag gegaan.


Bfm Baits, Idzenga hengelsport, In dat zelfde jaar ben ik begonnen met het vissen met BFM baits. Ik ben van start gegaan op minder moeilijke wateren om te kijken welke boilie in welke periode het beste is. Allereerst heb ik de Sweet tutti en The boss gebruikt. Al gauw werd  mij duidelijk dat de vissen gek waren op deze twee boilies, want al binnen het uur had ik twee mooie vissen. Later die week ging ik terug met de Hot & spicy squid en de Red garlic. Het bleef echter lang stil, maar dit veranderde toen de zon op het water kwam.

De Hot & spicy squid begon meteen te vangen maar de Garlic bleef lang stil. Uiteindelijk kreeg ik hier na een poosje toch nog een visje op, maar het ging niet van harte. Echter, ik ging twee weken later een nachtje aan het kanaal pakken en ik dacht: ik zet de Red garlic gewoon weer in, want je weet maar nooit. Nou, ik was blij dat ik deze keuze gemaakt had, want de kanaalvis is echt gek op deze boilie! Ook de Sweet tutti en de Hot & spicy squid toen het goed op het kanaal.

The boss kreeg ik niet echt helemaal los qua vangsten, tot het voorjaar werd… toen ging The boss helemaal los en dit bleef de gehele warme periode doorgaan. De pop-ups en soaks waren van hele goede kwaliteit. De pop-up krijgt bijna een 20 mm bol van de grond. De soaks zijn heel sterk en niet water, maar lekker stroperig. Dit alles wordt geproduceerd door de welbekende Martin SB met al ruim 25 jaar ervaring in het maken van boilies. Wat mij nog het meeste opviel is dat de bollen van binnen goed nat worden. Dit kom door de grove structuur van de bol. Hierdoor lekt de bol volledig uit en doet optimaal zijn werk ook in de koudere periode.

Nu net nieuw is de Pineapple Twist een bolie die zorgt voor grote verrassingen! Een nog niet eerder ontwikkelde combinatie, wat deze boilie uniek maakt. De testsessies waren verrassend te noemen. Vissen die nog niet eerder gevangen waren, kwamen omhoog en de resultaten waren verbluffend goed!

Persoonlijk vind ik het plezierig dat alle ingrediënten in de boilie op de zak vermeld worden. Zo zie je ook dat het geen free label bol is, maar eigen recept. Ook weet je op deze manier exact waar je mee vist en wat je de vis te bieden hebt. Ik ben van mening dat de vis er vaker op terugkomt. Inmiddels ben ik zelfs teammember geworden van deze gezellige ploeg vissers met zelfs teammembers uit België!

Wat ik het team wil meegeven is dat ze vooral zo door moeten gaan zoals ze nu bezig zijn. Dan komt het helemaal goed met dit aasmerk.

BFM Baits:  The right bait to catch carp

De soorten

Prijzen en meer info

The Boss 2,5kg 15mm & 20mm: €17,95
https://www.bfmbaits.nl/scopex-twist-boilie-baits.html
Sweet Tutti 2,5kg 15mm & 20mm:€17,95
https://www.bfmbaits.nl/sweet-tutti-boilie.html
Red Garlic 2,5kg 15mm & 20mm:€17,95
https://www.bfmbaits.nl/red-garlic-boilies.html
Hot & Spicy Squid 2,5kg 15mm & 20mm:€17,95
https://www.bfmbaits.nl/hot-spicy-squid-boilie.html
Pineapple Twist 2,5kg 15mm & 20mm:€19,95
https://www.bfmbaits.nl/pineapple-boilie-twist.html

Pop-ups €7,95
https://www.bfmbaits.nl/pop-ups/
Soaks €8,95
https://www.bfmbaits.nl/soaks-dips/