Droomdag voor kinderen: Dream4Kids

Droomdag voor kinderen: Dream4Kids

Ingezonden door Jan Kuiper

Karpervissen in Nederland.nl werd benaderd door de stichting Dream4Kids, een stichting die zoveel mogelijk dromen wil realiseren voor kinderen met een trauma. Ze wilden graag een droomdag organiseren, zoals ze het noemen, voor Steffan, die een ongeluk heeft gehad, waardoor hij zijn hobby als keeper niet meer kon uitoefenen. Hij was nu zeer geïnteresseerd in het karpervissen.

Bert Altena, van Karpervissen in Nederland, ging direct op zoek naar mensen die hieraan ook hun medewerking wilden verlenen, namelijk het begeleiden van Steffan op die donderdag 24 april 2014. Nadat hij al diverse mensen had gemaild/gebeld kwam hij uit bij Michel Brink van RMBaits Boilieman Drenthe. Hij was direct enthousiast om hieraan zijn medewerking te verlenen.

Hij heeft toen ook mij gebeld of ik hieraan mijn medewerking wilde verlenen, dat wilde ik direct doen, maar moest eerst even verlof zien te regelen wat zo geregeld was. Na enig overleg, tussen Michel en mij, wat we die dag gingen doen, was alles gauw geregeld voor die dag met Steffan.

Donderdag 24 april jl was de droomdag.
Onze vislocatie was een vijver in Groningen. Wij waren er al wat eerder, dus moesten we even wachten op Steffan. Ondertussen hadden we al wat voerplekjes aangelegd in de hoop dat Steffan een paar leuke karpers zou vangen. Dat was ons streven! Eindelijk verscheen daar Steffan, een klein manneke met veel enthousiasme en veel kennis van zaken waardoor we hem af en toe een klein beetje moesten bijschaven.

Het werd een onvergetelijke dag voor Steffan! Hij heeft leuke karpers gevangen, af en toe er eentje verspeeld maar ook dat hoort erbij. Michel heeft hem verder nog het een en ander uitgelegd wat betreft onderlijnen/voertechnieken/rommel opruimen/respect voor de vangst ect. Maar aan deze leuke dag komt ook een eind, ook voor Steffan, die nog graag bij ons had w

illen blijven omdat het voor hem een fantastische dag was geworden.
Steffan aan het drillen

Een paar foto’s van de vangsten:

Maar om voor Steffan de afsluiting toch nog leuker te maken dan het al was, kwam Michel met een verrassing voor Steffan. Zijn ogen puilden bijna uit van de verrassing: een pakket met van alles erin voor het vissen op karper zoals boilies,  onderlijnen,partikels, haken etc.; teveel om op te noemen.

Ons doel om Steffan een leuke dag te bezorgen was zeer geslaagd! Als laatste willen Michel en ik toch nog vermelden dat het voor ons beiden ook een gigantische leuke dag is geweest. Wij hebben, samen met Steffan, ook genoten van deze dag en dat het zeker voor herhaling vatbaar is.

Onze dank aan de sponsors die belangeloos hieraan ook hun medewerking hebben verleend: Karpervissen in Nederland, Idzenga Hengelsport en RMBaits Boilieman Drenthe.

Groet, Jan Kuiper & Michel Brink