Maak je haakaas aantrekkelijker!

Maak je haakaas aantrekkelijker!

Om je haakaas nog aantrekkelijker te maken kan je ook werken met veren. Je kan het toepassen voor het oppervlakte vissen of met de zig rig. Het plukje veren wat de presentatie wat meer aantrekkelijker maakt, heeft wel wat weg van een trosje bloedwormen. Dat kan net dat stukje zijn om de karper over te halen om toch toe te happen.

De benodigdheden

  • Anti tangle sleeve
  • Haak maat 6 met lange steel
  • Nylon of zig rig materiaal ( fluorcarbon)
  • Wartel
  • Rode en witte Marabou veren
  • Siliconen slang
  • Schaar

Hoe maak je deze haak presentatie?

Als je hem gaat maken voor het oppervlakte vissen, dan zijn de eerste handelingen het zelfde als met de zig rig. Het verschil is dat je bij de oppervlakte-montage een voorslag knoop gebruikt op de hoofdlijn.

Schuif een stukje silicone slang op de haak

Voor de zig-rig pakken we de gewenste lengte fluorcarbon en maken er een hair aan. Neem een stukje silicone slang en schuif deze over de hair en vervolgens over je haakpunt heen. Steek dan het uiteinde van je lijn vanaf de achterkant van de haak door het haak-oog. Knip beide veren langs de veerpen af (onderkant van de veer), leg de twee kleuren op elkaar in de lengte richting.

Maak de hair op de gewenste lengte en wikkel de lijn eerst twee keer om de haak steel heen. Pak dan de veren en leg deze in de lengte richting op de haak steel, en wikkel dan nogmaals vijf keer er omheen.

De veren bevestigd aan de haak en de veer-penen afgeknipt aan de onderkant

Doe dan het uiteinde van je lijn door de achterkant van je haak-oog, en trek dit goed strak aan. Zo zitten de veren en de haak goed vast d.m.v de knotless-knot (knooploze knoop) verbinding. Knip de veren rond het oog wat weg, maar doe dat wel voorzichtig. Modeleer de veren aan de kant van de haak bocht en monteer voor de zig-rig de anti tangle sleeve en daarna de wartel en bij de oppervlakte-montage de voorslag knoop.

Deze presentatie zal absoluut opvallen!

Monteer het gewenste haakaas, zoals een pop-up of drijvend imitatie-aas en de attractive haak-presentatie is nu klaar voor gebruik!

Het eindresultaat onder water.

Veel succes!