Inspiration Lake: de sessie

Inspiration Lake: de sessie

Een dikke week voorafgaand aan de team-sessie op Inspiration Lake herinner ik mij plotseling een filmpje van teammaat Hains. Hij filmt hoe hij door een zware hagelbui rijdt. De snelwegen zijn afgesloten door de 5 centimeter aan hagel die er op het asfalt is gevallen en de nachtvorst tot -5C en dagtemperaturen rond de 10 graden Celsius voelen winters aan. Dit weekend staat er een teamsessie van Karpervissen in Nederland gepland en de vooruitzichten zijn boven verwachting goed!, 25 graden en hoger. Marcel, Bert, Hains en Tjebbe gaan voor “Klik hier voor meer informatie” op Inspiration Lake vissen.

Inspiration Lake vanaf stek 4

Inspiration Lake

Inspiration Lake is een c.a. 2 ha groot viswater met een gevarieerd bestand aan karper en biedt 7 “natuurlijke” visstekken, er worden maximaal 4 vissers op toegelaten. Het water kan volledig worden geboekt of je er nou alleen vist of met z’n vieren. De stekken worden toegewezen door de eigenaren, tenzij je het water geheel geboekt hebt dan is er uiteraard een vrije stekkeuze.

Inspiration Lake is een betaalwater in het pakket van de Vissende Hollander.

Inspiration Lake vanaf stek 2

Voorbereidingen
De Teamleden Marcel, Hains, Tjebbe en Bert met zijn trouwe viervoeter hebben ervoor gekozen om voorafgaand aan de sessie twee keer samen te komen, om de strategieën te bespreken. Afspraken worden gemaakt welke materialen er mee moeten en wat de huisregels zijn. Er wordt gebrainstormd: “Wat weten wij over dit water en hoe gaan we het aanpakken?’’.

De sessie: 6-9 mei
Op vrijdag komen de mannen aan op hun plaats van bestemming. De auto’s zijn stampvol geladen met allerhande materialen. Onvoorstelbaar hoeveel visspullen men meeneemt voor een weekendje vissen, maar dat hebben ze natuurlijk graag over voor passie: karpervissen. De reis naar Veldhoven, niet ver van de Belgische grens gelegen, duurt 2,5 uur. Onderweg belt de eigenaar om af te spreken bij het water. (hij woont zelf niet aan het water).

Inspiration Lake vanaf stek 1

Omdat het team een uurtje te vroeg op de plaats van bestemming aankomt, wordt eerst groots ingeslagen bij de lokale EMTÉ supermarkt gelegen vlakbij Inspiration Lake. Daarna volgt de verkenning van het viswater. Potentiële stekken worden gespot en een tiental mooie karpers meldt zich aan de oppervlakte tussen de overhangende bomen. Eenmaal binnen de poort ontstaat een andere sfeervolle visomgeving.

Stekken verdelen
Hains en Tjebbe zitten op stek 4 en Marcel, Bert en de hond op stek 1. Op die manier kan het water optimaal aangepakt en benut worden, althans dat is de stelling. Na het opbouwen van de spullen zijn we begonnen met het zoeken van de stekken. Omdat het een betaalwater betreft is een rustige aanpak belangrijk, om zo min mogelijk verstoring in het water te creëren.

Op zoek naar mooie stekken

Er zijn harde platen te vinden en er zijn ook veel zeer zachte stukken. Op bepaalde stukken is wier aanwezig en er zit een groot verloop in waterdieptes, variërend van 60 cm tot 6 meter. Het vinden van de juiste bodemstekken vergt de nodige tijd. Het is even zoeken naar de plekken waar de bodem schoon en wiervrij is. Eenmaal gevonden en goed er naar kijkend zijn met een getraind oog zelfs de zwemroutes van de vissen te achterhalen.

Strak tegen de kanten aan vissen

De vangsten:

Dag 1
De avond valt en alle montages liggen in. Met het avondzonnetje dat nu snel ondergaat is het prima vertoeven langs de waterkant. Het water zelf voelt nog redelijk koud aan door de voorafgaande koude periode. De eerste nacht blijft het erg rustig maar om 6uur in de ochtend is het raak en vangt Marcel een mooie schub van 28 pond.

Marcel blij met zijn eerste vis.

Niet veel later volgt Hains met een schub van 24 pond. Overdag blijft het stil, iets wat je op de meeste betaalwateren wel gebeurt. Het is inmiddels zeer warm geworden met 27 graden! Als afwisseling , weet Bert met pennen overdag nog een leuke brasem van 70cm te vangen op een worm met maiskorrel als stoppertje.

Ook Hains is van de nul.

Dag 2
Het is inmiddels nacht en iedereen ligt in een diepe slaap, als ver in de nachtelijke uurtjes van zaterdag op zondag, Tjebbe’s beetmelder van zich laat horen. Slaapdronken bevrijd Tjebbe zich uit zijn bivvy na wat kleine ‘ritsproblemen’ en spoedt zich naar de boot om de karper af te drillen. Na een lange boot-dril wordt hij beloond met een nieuw pb spiegelkarper van 31 pond. Even later loopt ook Marcel’s slip af om half 6 in de morgen, het is een groot exemplaar dat helaas losschiet, maar iedereen is wel klaarwakker nu.

Tjebbe is blij met zijn nieuwe PB, is hij zwaar?

De zondag begint rustig: ontbijten, lijnen opnieuw be-azen, lijnen weer uitvaren en verleggen. Het is wederom een heerlijke warme dag met 26 graden. De dag wordt gevuld met onderwater filmopnames maken van zonnende vissen, karpers en steuren observeren en bbq-en.

Veel gezelligheid en volop genietend van het mooie weer!

Net als de barbecue op warmte is krijgt Bert een run op zijn rechter hengel, op naar de boot om te drillen. Een mooie steur van 22 pond als resultaat.

Dan eindelijk vis voor Bert.

Na de bbq en drankjes is het kamp om rond 22:00 uur weer in rust, als om 23:30 iedereen gewekt wordt door de run van Marcel. Een bescheiden schubkarper vind zijn landingsnet.

Klein maar fijn!

Niet veel later volgen Hains en Tjebbe met respectievelijk, 16 & 18 pond schubs.

Niet groot, maar zeker welkom.
Hains in de spotlight met zijn karper.

De rust keert voor even terug, maar niet lang daarna klinkt in de verte het geluid van twee beetmelders. Een dubbelrun voor Bert & Marcel! De karper van Bert heeft zich vast gezwommen maar Bert weet hem vakkundig uit de takken te dirigeren, waarbij de boot handig van pas komt.

Wat een keiharde run gaf deze vis, machtig!

Aangekomen bij de vaste wal kan Marcel gelijk de boot instappen om zijn vis te gaan afdrillen, een 35 pond schubkarper!

Wat een plaatje! Prachtvis.  Daar mag je zeker blij mee zijn.

Na al dat nachtelijk spektakel duurt het even voor iedereen zijn lijnen opnieuw heeft uit-gevaren. Slapen lukt al helemaal niet meer door de dril-adrenaline van de nacht. In de ochtend volgt nog een steur-run voor Hains. De vis laat Hains het hele water zien en zwemt zo ongeveer door alle lijnen heen, maar kan verder zonder moeite worden geland vanuit de boot.

Hains krijgt een rondleiding! Een mooie diamantsteur van 28 pond.

Koppelmaat Tjebbe op de foto met de diamandsteur.

Daarna is het tijd om het kampement weer op te breken en alle spullen in te ruimen voor een volgend avontuur. Bij het binnendraaien van Marcels hengel voelt hij wat tegenstand en hangt er een snoek aan de montage, die kan ook op de lijst!

Een leuke bijvangst. Hondje Pino wil ook nog even op de foto.

Tot slot
Ondanks het bescheiden aantal vangsten is het een fantastische weekend sessie geworden voor het team. De sfeer, de beleving en het heerlijke weer waren top! De grote bakken waar Inspiration Lake bekend om staat worden bewaard voor een volgend avontuur. Wij bedanken de eigenaren van het water voor hun gastvrijheid en een hele leuke ervaring en komen zeker terug op Inspiration Lake!

Nog enkele tips:
Tip 1: Voer kleine hoeveelheden omdat je nooit weet hoeveel je voorganger gevoerd heeft.
Tip 2: kies zorgvuldig de stekken die je gaat bevissen als je het volledige water hebt afgehuurd, het kan het verschil maken tussen vangen en niet vangen.
Tip 3: Laat je goed adviseren.

Groet, Tjebbe, Marcel, Hains & Bert