Vrijdag 6 september was het dan zover, de wedstrijd 0p het visgat (Bolhuisgat) van Yde-De Punt. Er hadden zich totaal 9 koppels ingeschreven. Donderdag avond begonnen we met het opzetten van de stek verdeling en het afzetten van het terrein. Vrijdag om 18:00 uur mocht iedereen zijn stek loten en vanaf 18:30 mochten de lijnen nat gemaakt worden om vervolgens te hopen op mooie vangsten.


Helaas veranderde het weer en zocht iedereen zijn plekje in de tent, gelukkig werd het rond 23:30 droog, en al snel liet de 1e karper van zich horen op de rechter hengel van Bjorn Snijder op stek 9. Na wat fotomomenten en het wegen van de vis (20,2pond) kon hij zijn lijn er weer ingooien en alles klaar maken voor de volgende!! Ondertussen was er een gezellige sfeer aanwezig op stek 1 en 2.

Rond 3 uur was het stil aan de waterkant en het wachten was op de volgende karper!! Rond 6 uur werd er weer een karper begroet op stek 8 dit keer door Wim Boxen (16,2pond).

Vanaf dat moment werd het stil aan de waterkant! Om 12 uur werd er door één van de sponsoren een lunch verzorgd voor de koppels. Om 19:45 werd er gebeld dat op stek 7 ook een karper was gevangen door Rob Bulthuis (20 pond).

Duidelijk was dat het de vorige nacht voor vele koppels laat was geweest want rond 00:00 uur was het bijna overal stil behalve op stek 1!! Rond 4:30 werd er aan de overkant gemeld dat er weer een karper was gevangen door Rik Huisman (24,2pond) op de Exotic Sweet boilie van RMbaits, met nog een paar uur te gaan stonden ze bovenaan.

Helaas bleef het vanaf dat moment stil en werd er geen karper meer gevangen!! De Organisatie besloot om de wedstrijd eerder te laten stoppen ivm met de slechte weersvoorspelling. Om 14:00uur werd iedereen verwacht in het gebouw van de ijsvereniging voor de prijsuitreiking. Na alle sponsoren en begeleiders bedankt te hebben werden de prijzen bekend.

De poedelprijs ging naar onze jongste deelnemer (9jaar) voor zijn aanwezigheid en doorzettingsvermogen, hij lag ziek op bed en was dus niet aanwezig dus nam zijn broer het in ontvangst. De prijs voor de zwaarste vis was voor Rik Huisman (24,2pond). De 3e prijs ging naar Rob Bulthuis en Florian Kroon met een totaal gewicht van precies 20 pond. De 2e prijs was voor Jordy Raangs en Bjorn Snijder met een totaal gewicht van (20,2pond). De 1e plaats ging naar Jesse Koops en Rik Huisman met een totaal gewicht van (24,2pond). Ondanks dat er niet veel werd gevangen, en door het slechte weer hebben we toch kunnen zeggen dat dit een geslaagde en gezellige wedstrijd is geweest en dat we volgend jaar door gaan met een 2e wedstrijd!! Namens de organisatie willen wij onze sponsoren bedanken:

alle ouders en begeleiding voor een geslaagd weekend!! Wij hopen jullie weer te zien op onze volgende wedstrijd.. Organisatie”