karperkoppel Lagevaart 19-20juli

karperkoppel Lagevaart 19-20juli

De jaarlijkse karperkoppel nachtwedstrijd van HSV ´Ons Genoegen’ Makkum is onder snikhete omstandigheden weer gevist. Er was plaats voor 14 koppels. Je moest er snel bij zijn want de wedstrijd zat in een mum van tijd vol! Er werd gevist in de lage vaart op parcours 13, vanaf de vaartsplas tot de uitstroomduiker nabij Almere buiten.

Het beloofde mooi weer te worden met temperaturen tussen de 33 en de 34 graden! Gelukkig was iedereen goed voorbereid. Om half 6 in de ochtend werd er geloot en vertrok iedereen naar zijn stek om vervolgens om 07.00 te beginnen met de wedstrijd.

Het parcours was opgedeeld in 2 vakken, 1 t/m 7 en 8 t/m14. Over het gehele parcours werd er veel brasem gevangen, maar vangsten van karpers bleven uit. Alleen de kopstekken vingen.

 

 

 

 

Zondag 10.00 klonk het eindsignaal i.v.m slecht weer op komst. Het koppel Jason & Enne op stek 1 vingen 4 karpers en wonnen daarmee hun vak.

 

 

 

 

Het koppel Tjebbe en Oege Pieters, in het andere vak op stek 14, vingen 2 karpers. Beide koppels wonnen daarmee een visvakantie ter waarde van 518 euro op de vinkeveense plassen, via de vissende hollander.

Doordat er verder geen karper gevangen was, werden de overige 4 prijzen verloot. De 2e prijs winnaars wonnen een kortingsbon t.w.v. 50 euro pp op karperplas Simavis, een daiwa dinnerset, boiliepakket van OSB-Baits en een doosje snails van Pallatrax. De 3e prijs was een boiliepakket van Idzenga Hengelsport, een waterzak van Prologic en een doosje tijgernoot popups.

Ondanks de tegenvallende vangsten en het snikhete weer was het ontzettend gezellig en kunnen we terug zien op een zeer geslaagde karperkoppel wedstrijd, tot volgend jaar!