Karpersessie op Recreatiepark Ermerstrand

Karpersessie op Recreatiepark Ermerstrand

Door Bobby Keppel
Vrijdags aangekomen op het Ermerstrand waren Hains en Barry al aanwezig, want ik moest eerst werken. Bij aankomst was het mooi weer dus hebben we eerst een biertje gedronken en toen even lekker zitten ouwehoeren. Hains en Barry visten op links en ik mocht rechts en rechtdoor vissen. Ik heb de hengels uitgevaren met behulp van een boot met diepte meter.

Er was weinig diepte verloop in de kom waar we zaten. Ik heb een hengel tegen het riet geplaatst en 1 doorgevaren, waar het stijl af liep naar 3 meter. De 3e hengel ging richting de skibaan.

Avonds hebben we chili gegeten gemaakt door topkok Barry, heerlijk! De eerste avond wist Barry een brasem te vangen. Na nog even gezellig buiten te hebben gezeten ben ik vroeg gaan slapen.

Gezelligheid, plezier en wat ouwehoeren hoort erbij!

De zaterdag begon met een paar piepjes op mijn hengel bij het riet, maar het leek niks te wezen. Later op de dag bleek er toch wat aan te zitten en ben ik er met de boot heen gevaren, maar ik kreeg hem niet los.

Gelukkig trok Barry zijn kleren uit en kwam er direct aangezwommen. Hij voelde een gezonken zeilbootje of zoiets.

Het was een hele klus, maar na wat wrikken en trekken kreeg hij de lijn los. Hij schrok even, want er bleek toch nog een gigantische brasem aan te zitten! Hains stond langs de kant en wist alles vast te leggen.

Barry is een echte brasem held!!

We begonnen aan een lekker ontbijt terwijl Barry droge kleren aan trok. Verder hebben we weer weinig actie gehad die dag.

Avonds weer lekker buiten gezeten en toen maar weer naar bed . Ik was nachts nog eventjes wakker geworden en heb een shaggy gerookt.

Lappen van brasems (4 tot 7 kg) op recreatiepark Ermerstrand!

Rond 03:00 ging de hengel richting de skibaan af, snel op gepakt en hem met de boot opgehaald. Helaas voor het schepnet gelost.. Ik zag de flank van een grote vis. Vervolgens heb ik de hengel snel weer uitgevaren. Een goed uur later was het weer raak en gelukkig dit keer wel vanuit de boot gedrild en geland. Het was een mooie schubkarper van 10 kg, we waren van de 0. Barry zijn middelste hengel ging af, maar helaas een gat in de lucht, te vroeg?

Mooie karpers op Ermerstrand!

Rond 6 uur in de ochtend liep de hengel weer af. Het was eigenlijk de beurt voor Hains om de vis te drillen, maar hij kon niet snel genoeg bij me komen en omdat ik op zo’n afstand en met obstakels in de buurt vis, moest ik snel de boot in om de vis te drillen. We hebben er niks aan dat de vis vast komt te zitten en/of dat we de vis verspelen. 

Schitterende karpers met grote staarten!

Mijn maten moesten zondag 13:00 al naar huis, helaas zonder een karper te vangen. Ik had nog een nacht voor de boeg. Alle hengels heb ik dit keer verder uitgevaren omdat de vis van ver kwam. Nachts heb ik helaas nog een vis gelost en verder niks meer gevangen. Ondanks de slechte vangst hebben we toch een leuk weekend gehad. Karpervissen in Nederland, bedankt dat ik met jullie mocht!

Het was een leuke ervaring, wij zouden er graag nog een keer willen vissen.

Groet Bobby, Hains & Barry