Magneetvissen, de nieuwe vissport

Magneetvissen, de nieuwe vissport

Ingezonden door Karin Atsma

Nederland kent ruim 2 miljoen sportvissers. Met een hengel wordt gepoogd een mooie karper of snoek aan de haak te slaan. Een nieuwe vorm van vissen is echter het magneetvissen. In tegenstelling tot het traditionele sportvissen, wordt hierbij geen vis gevangen maar metalen voorwerpen. Met een magneet en een robuust touw wordt gepoogd die ene schat op te hengelen. In dit artikel leggen we kort uit wat vissen met een magneet inhoud en door wie het met name wordt gedaan.

Wat is magneetvissen?

Magneetvissen is wat het woord al doet raden, met een magneet vissen in sloten, grachten of vijvertjes. De magneet is uitgerust met een grote trekkracht en maakt het zelf mogelijk objecten van enkele honderden kilo’s op te hangelen. Aan de magneet is een sterk touw vastgeknoopt, waardoor het mogelijk is om de magneet uit het water te trekken. Als er metalen aan de vismagneet blijven kleven komen deze mee naar de oppervlakte. Met deze vismagneet wordt gepoogd een kleine schat uit het water te halen of in ieder geval voorwerpen met een mysterie.

Wie doet aan magneetvissen?

De nieuwe sport wordt met name toegepast door hobbyisten en amateur archeologen die hun vrije middagen opvullen met de zoektocht naar het onbekende. Voorheen werd dit gedaan met een metaaldetector, maar de opbrengsten daarvan nemen af. Al decennia lang zijn namelijk de landelijke weggetjes of akkervelden afgegaan met deze metaaldetectoren. Dit heeft de hobbyisten doen zoeken naar een nieuwe methoden waarbij de kans groter is leuke voorwerpen te vinden. Met magneetvissen is het mogelijk de wateren af te vissen naar zeldzame munten of andere curiosa.

Hoe kan ik dit zelf doen?

Allereerst is het van belang een vismagneet te vervaardigen of makkelijk, een magneetvissen te kopen. Het touw moet daarbij zijn vervaardigd van nylon en een grote breekkracht hebben voor de zwaardere objecten. Als de benodigdheden aanwezig zijn is het een eitje om de vismagneet in het water te werpen en vervolgens op te halen.

Wie weet sta ook jij binnenkort in een krantenartikel als hobbyist die een grote buit heeft gevangen!

Wil jij meer weten over het magneetvissen?
Kijk dan eens op Vismagneet Shop