Eerste opendeurdag Idzenga Hengelsport een groot succes

0
1632

Zaterdag 16 april vond de 1e opendeurdag plaats van Idzenga hengelsport in Makkum. De weersomstandigheden leken de dag helaas niet gunstig gezind. Een harde wind, lage temperaturen en veel neerslag. Vroeg in de morgen begon de opbouw van de diverse stands, promotiematerialen en partytenten.

Veel handen maken licht werk
Om zeven uur ’s ochtends stroomt de winkel van Ids vol met vrijwilligers: Teamleden van Karpervisseninnederland.nl, BFM baits, verschillende vertegenwoordigers van o.a. E.S.P, SPRO, DAIWA, EVEZET, ALUWAVE, Klik hier voor meer informatie en familie en vrienden. Een ieder heeft zijn taak en na een kopje koffie en broodjes begint de opbouw. Naast de winkel wordt buiten een beursplein opgebouwd tot aan de ingang. Voor de winkel wordt een grote Aluwave visboot geplaatst en aan de andere zijde van de ingang staat de marktkraam van The Trapper lederwaren.

Opendeurdag
Om 09:00 uur begint de opendeurdag. Alle vertegenwoordigers zijn aanwezig en vele hengelsport artikelen liggen uitgestald binnen en buiten de winkel. Diverse nieuwe producten voor 2016 van de verschillende aasmerken en materiaalproducenten zijn aanwezig. De dag begint met een aantal fikse regenbuien waarbij de overdekte stands het gelukkig droog houden. Rond de middag is het al aardig druk aan het worden bij Idzenga Makkum. Het zonnetje laat zich zien en zo ook de vele nieuwsgierige bezoekers van jong tot oud, bezoekers uit heel Nederland en zelfs België.

Het leuke aan deze opendeurdag is dat er voor elke visser/visserij wat te vinden is. Witvissers, roofvissers en karpervissers laten zich adviseren over de nieuwste producten, vismethodes en all-in visvakanties. Ook kan je een onderlijn (knoop) workshop volgen en daar maakt menig bezoeker dankbaar gebruik van. De uitgestalde visboot voor de ingang trekt veel bekijks en de handgemaakte lederwaren van The Trapper en handmade dobbers van Tjebbe worden uitgebreid bekeken.

Bucketdeals, scherpe aanbiedingen of gewoon je vismaterialen aanvullen, er worden flink wat koopjes gescoord! Om 17:00 uur is de opendeurdag afgelopen en mag gesproken worden van een groot succes. Veel tevreden gezichten van enthousiaste bezoekers. Naast dat wij alle vrijwilligers die hebben meegeholpen aan de opendeurdag 2016 willen bedanken voor hun inzet, willen wij Joris Wijna nog eens extra bedanken voor de beschikbaar gestelde beurstafels en overige materialen. Het is een zeer geslaagd evenement geworden dat volgend jaar zeker een vervolg krijgt!

Tot volgend jaar op de Opendeurdag 2e editie van Idzenga Hengelsport Makkum.