ProCarp Camou Leadcore

0
1715

Door de twee kleuren is hij vrijwel onzichtbaar op de bodem. Ik heb hele goede ervaring met deze leadcore. Deze  soepele onderlijn laat zich goed bewerken. Het splitten van de Leadcore gaat eenvoudig en is daarom makkelijk in gebruik.

De Leadcore heb ik getest op een zandbodem aan het Ermerstrand. De onderlijn bleek vrijwel onzichtbaar op de zandbodem en volgde prima de contouren van de bodem.

Het Vrijloopsysteem

Het vrijloop systeem zorgt ervoor dat je dat als  je lijn breekt, de karper niet met lood en leadcore blijft zwemmen. Het is vrij eenvoudig om een vrijloop systeem te maken. Schuif de coating een cm of 15 van het lood af.  Maak vervolgens een lus met een zogenaamde splitter. Hoe dit precies moet leggen HIER uit d.m.v een filmpje. (link volgt)

De Benodigdheden:

De benodigdheden die je nodig hebt bij het maken van een Leadcore i.c.m het vrijloop systeem zijn:

  • ProCarp Leadcore
  • Splicing Needle
  • Multi Clips / Speed links / Quick change swivel (uw eigen voorkeur)
  • Safety Leadclips
  • Talerubber
  • Knot Puller

O.A. verkrijgbaar bij Idzenga hengelsport.

  1. Klaar voor gebruik.
  2. De lijn is gebroken maar de leadcore met het lood valt van de onderlijn af.
  3. De karper zwemt enkel nog met de onderlijn en uiteindelijk roest de haak weg.

Blijft een Karper met de leadcore  onderlijn zwemmen, dan bestaat de kans dat de leadcore vast komt te zitten aan de bodem, door troep en natuurlijke opstakels met als gevolg dat hij zijn bek kapot scheurt of zelfs overlijd.  Het vrijlood systeem helpt dit te voorkomen.  Zorg er dan ook voor dat de karper het lood ten aller tijde kwijt kan raken mocht de hoofdlijn breken tijdens de dril.