Review: Prologic MAX5 Thermo Armour Pro warmtepak

0
5203

Na een aantal jaar mijn oude thermopak te hebben gebruikt was ik toe aan een nieuw warmtepak. Mijn oog was gevallen op de Prologic Max 5 Armour pro, die heb ik toen besteld bij Idzenga Hengelsport in Makkum

Door: Bart van Veenendaal

Camouflage print.

Toen ik voor het eerst het thermopak in handen kreeg, viel mij als eerste de camouflage print op. Dit vond ik toch wel erg mooi! Naast het mooie printje staat op het hele pak het model en type pak gedrukt, dit is niet storend aanwezig.

Lekker warm en zacht stofje.

Wat opviel aan het thermopak is dat het een erg soepele stof heeft die lekker zacht en warm aanvoelt. Er bestaan ook van die plastic pakken die stug en koud aanvoelen, dan dit is het tegenovergestelde. Door de zachte stof voelt het pak nog warmer aan, wat het erg prettig maakt om te dragen.

Waterdicht

Over de waterdichtheid kan ik maar 1 ding zeggen: erg goed!!!! De waterdichtheid van een pak wordt aangegeven met een hoeveelheid PU. De PU waarde van het pak is 8000mm en dit is erg hoog, dit is bijna net zo goed als Gore-Tex.(een extreem dun membraan dat ervoor zorgt dat de outdoorproducten waterdicht, winddicht en ademend zijn)

De mate waardoor er lucht door het pak kan komen is 3000ml. Dit houd in dat er 3000ml vocht/zweet naar buiten kan worden getransporteerd. Dit is ruim voldoende voor het vissen.

Lekkere warme nek

De jas beschikt ook over een hoge, zacht gevoerde kraag met fleece dat je nek lekker warm houdt. Er is niks vervelender dan een koude wind in je nek! In de kraag zit tevens een capuchon opgeborgen die je snel uit de kraag kunt halen als het begint te regenen.

Veel Zakken

Wat ook opvalt is dat de jas beschikt over veel zakken met veel opbergruimte, met rits maar ook zonder rits. Ook heeft de jas heeft een paar steekzakken om je handen in te steken die op een prettige hoogte zitten zodat je je handen op de koudere dagen lekker kunt opwarmen.

Binnenjas

De jas beschikt over een binnenjas, deze is gemaakt van fleece, dit is lekker warm en soepel. Op de minder koude dagen is het mogelijk om de binnenjas er uit te halen om je warmte kwijt te raken. Dit maakt de jas ook geschikt op de minder koude dagen.

Geen koude lucht in de mouwen

De jas heeft naast dat hij lange mouwen heeft ook “windblockers” in de mouwen waardoor er geen koude lucht naar binnen komt.

 

De broek

De broek is gemaakt van hetzelfde materiaal als de jas wat hem prettig maakt om te dragen. De broek beschikt over steekzakken maar ook een paar borstzakken wat hem ook geschikt maakt om zonder jas te dragen. Hierdoor heb je ook zonder jas voldoende opbergmogelijkheden voor bijvoorbeeld je autosleutels of vispas etc etc etc.

De broek beschikt over elastische schouderbanden zodat ze nooit gaan trekken op de schouders maar prettig blijven zitten.

Wastip

De tip die je altijd van de verkoper krijgt is om het pak zo min mogelijk te wassen. Toch zal dit een keer moeten. Dit kan je dan het beste doen met een speciaal wasmiddel van bijvoorbeeld HG, of met schoonmaakazijn. Dit tast namelijk niet de waterdichte coating van het pak aan. Nu zou je denken dat het pak naar azijn gaat ruiken maar dit is niet zo.
Probeer het maar een keer, het werkt.

Filmpje over de Max 5 Thermo Armour Pro Pak

 

Leverancier: Prologic / Svenson
Verkrijgbaar bij o.a: Idzenga hengelport