Review: Prologic pva tube kit

0
2672

Begin dit jaar kreeg ik de kans om de Prologic PVA tube kit te testen. Dit was toen bij Idzenga hengelsport net nieuw in het assortiment. Voor €7,50 krijg je een verpakking (zoals afgebeeld op onderstaande foto) met vijf meter PVA en bijgeleverde dispenser tube, stamper en snijder. Kortom: veelbelovend. Zestaw Rękawów PVA

 

Ik ben voor het eerst gaan testen bij een watertemperatuur van 11°C. Doordat de zakjes geperforeerd zijn, lossen ze veel sneller op dan dichte zakjes en het biedt ook mogelijkheden om soaks en andere vloeistoffen op je stek te brengen. Voor mij is dat echt een pluspunt. Toen de temperatuur steeg, deed ik er gecrushte pop ups bij, zodat de soak door alle waterlagen verspreid wordt. Hierdoor krijg je een enorme voerstek in alle waterlagen. Dat kan net verschil maken tussen wel of geen vangst. 

Prologic PVA tube kit is makkelijk in gebruik, doordat hij op de tube een PVA snijder heeft. Ook is deze tube de helft kleiner dan de normale formaten en bevat hij nog steeds vijf meter. Op de verpakking is te lezen dat deze versie gaten bevat voor in koud water of voor een snelle oplostijd. Hij lost dus in zowel warm als koud water snel op. De Prologic PVA is beschikbaar in drie maten: 30 mm, 45 mm en 65 mm.

Product: PVA tube kit 65 mm en 45 mm
Leverancier: Prologic
Richtprijs circa: 7.50 euro
Verkrijgbaar bij Idzenga hengelsport