Review: Soul Boiliethrower werppijp

0
3275

Een maand geleden kregen wij van karpervissen in Nederland de boiliethrower van Soul opgestuurd om deze uit te proberen en onze bevindingen aan te geven.

Er waren gelijk een aantal dingen die ons opvielen.

  1. De lengte van de werppijp
  2. De invoer van de boilies
  3. De bocht van de werppijp
  4. Het stevige handvat

1. De Lengte van de Werppijp

De lengte van deze werppijp bedraagt 80 cm en dat is korter dan de meeste andere modellen op de markt. Hierdoor is deze werppijp ideaal geschikt voor werpafstanden tot ongeveer 50 meter. Tot deze afstand is de boiliethrower van Soul zeer nauwkeurig te werpen. Dit maakt werppijp zeer schikt om te gebruiken op vijvers die niet al te groot zijn en op vaarten en kanalen die niet breder zijn dan 50 meter.

2. De invoer van de boilies

Wat ons ook meteen opviel was een boilie invoer-gat net boven het handvat waar je de boilies in de werppijp doet.

Dit is even wennen maar het werk wel erg prettig, zo kan je de werppijp lekker snel vullen. Je kan ongeveer 10 boilies per keer werpen als je dat wil.

 

 

3. De bocht in de werppijp

Opvallend is de S-bocht in de werppijp. De bocht is ontworpen om tijdens de worp een versnelling van de boilies in de werppijp te laten plaatsvinden, waardoor je met weinig kracht een mooie afstand kan halen.

Doordat je niet overdreven hard hoeft te werpen kan je preciezer werpen zodat er meer boilies op de juiste plaats terecht komen.

4. Stevig handvat

Onderaan de werppijp zit een stevig handvat die lekker in de hand ligt. Tevens is aan het handvat een koordje gemonteerd die je om je pols kan doen als extra beveiliging om te voorkomen dat de werppijp overhoop toch uit je handen glijdt en in het water beland.

Al deze eigenschappen maken de Soul Boiliethrower tot een mooie en degelijke werppijp voor niet al te veel geld. Geschikt voor karpervissers die vissen op korte tot medium afstanden.

Adviesprijs: 21,95 euro

Verkrijgbaar in de diameter 25mm en 2 lengtes 50 cm en 80cm.

Verkrijgbaar bij: Idzenga hengelsport
Leverancier: Albatros hengelsport