De volledig gecamoufleerde rig

De volledig gecamoufleerde rig

De volledig gecamoufleerde rig
Om je rig en haak nog onopvallender te maken, kan je er voor kiezen een volledig gecamoufleerde onderlijn en haak te maken. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om enkel je onderlijn te camoufleren. Beide varianten zijn goed inzetbaar op begroeid-, dressuur- en helder water.

Benodigde materialen
* Anti tangle sleeve
* Haak (maat 6) met lange steel
* Gevlochten onderlijn
* Wier/ algen onderlijn materiaal
* Twee kleuren groene Marabou veren
* Secondelijm
* Schaar

Hoe maak je deze camouflage rig?
Neem een gevlochten onderlijn en knip deze op je gewenste lengte (niet de wier/algen onderlijn). Maak er nu een hair aan en steek het uiteinde door de achterkant van het haak oog. Neem daarna de veren en knip de gewenste hoeveelheid af langs de veerpen. Maak de hair op de gewenste lengte en wikkel de onderlijn twee keer rond de steel. Leg nu de veren in de lengte over de steel en wikkel ze vijf keer rond. Haal daarna het uiteinde achterlangs door het haakoog. Trek alles goed strak aan en knip de veren bij de haakbocht in model, doe dit extra voorzichtig bij het haakoog. Deze uitleg geldt voor de volledige camouflage rig.

Je kan er ook voor kiezen om alleen je onderlijn te camoufleren, sla dan het stukje met de veren over. Maak daarna je hair op lengte en knoop hem vast met de knooploze knoop. De reden waarom ik mijn eigen onderlijn materiaal gebruik is: ‘het knoopt moeilijker met dat wier er omheen’. Knip nu de wier/algen lijn op lengte en leg de onderlijn die in de kern zit aan beide kanten bloot. Pak nu de secondelijm en verlijm het uiteinde van je onderlijn met de wier/algen lijn aan elkaar met een druppeltje lij, laat dit vervolgens goed drogen. Als het droog is schuif dan voorzichtig de wier over de onderlijn en knip de onderlijn van de wier er af bij het gelijmde gedeelte. Schuif nu de anti tangle sleeve over je lijn en maak een lus. Schuif het wier niet helemaal tot het oog, maar laat het altijd een stukje vrij voor het beter indraaien van de haak. Als het wier gedeelte naar onderen glijdt?, neem dan een stukje putty en kneed dat op het uiteinde van het wier.

Je rig is nu klaar voor gebruik!