Carpfarm Lake, Assen

Carpfarm Lake, Assen

Ten zuiden van Assen ligt een 10hectare kraakhelder water, Carpfarm Lake genaamd. Het is een zandafgraving met dieptes tot 15meter. Gebruikt voor de aanleg van wegen van en naar Groningen.¬† Het meer is ondergebracht in het pakket van The Carp Specialist” en staat bekend om zijn zware en puntgave karpers tot ver over de 25kg.

Het meer

De visstekken

Er zijn 3 tweepersoons stekken en 3 eenpersoons stekken. Het gebied vanaf te trailerhelling tot en met picknickbank is priv√© en mag niet bevist worden. De stekken worden bepaald bij aankomst in overleg met de eigenaar. Er zijn geen douches, water en stroomvoorziening. Voor week boekingen zal de eigenaar op de woensdag de aggregaat aan doen om accu’s op te laden. Hier dient u zelf rekening mee te houden. Op alle stekken zijn dixies (chemisch toilet) geplaatst.

Het bestand

Prachtige volschub spiegelkarpers, two-tones, leder maar ook schubkarpers tot een gewicht van 25 kilo zwemmen op Carpfarm Lake, in totaal zo’n 280 stuks. Het bestand aan vis is fantastisch te noemen en stuk voor stuk sterke vissen. Het gebruik van een rubberboot is dan eigenlijk ook een must!

Uitdaging

Carpfarm Lake is niet een gemakkelijk water om te bevissen. Door de helderheid van het water en de steile wanden kan het soms een lastige klus zijn, maar is ideaal voor de karpervisser die graag met een boot het water opgaat en zoekt naar de diepteverschillen, de randjes op de vele taluds, die eigen ondiepe kantjes kan bevissen. Mocht u graag onderwater filmen om te kijken wat uw aas doet, dan is Carpfarm Lake een top locatie om te filmen.

Enkele vangsten

Beknopt overzicht:

  • CarpFarm Lake is 10ha groot.
  • De diepte van de plas varieert tussen de 2,50 meter en 15 meter
  • De bodem kent stijle taluuds en is over het algemeen harde zandbodem.
  • De zwaarst gevangen karper is momenteel 32kg.
  • Maximaal 9 Vissers
  • Maximaal 3 Hengels per karpervisser
  • Rubberboot te huur bij eigenaar. Eigen rubberboot & voerboot toegestaan.
  • Tijgernoten zijn niet toegestaan.