Categorie: Friesland

Karpervissen in de provincie Friesland en meer informatie over karpers en het karpervissen zoals visstekken, hengelsportzaken e.d. vind u hier.

Het Prinses Margrietkanaal

Door de provincie Friesland loopt het Prinses Margrietkanaal, dit kanaal is in de jaren 30 aangelegd voor de binnenvaart. Het Friese deel van het kanaal is vernoemd naar Prinses Margriet, het Groningse deel heet het Van Starkenborghkanaal. Het Prinses Margrietkanaal begint ten westen van Lemmer op de Brekken en loopt door tot de provinciegrens van Groningen bij Stroobos, het kanaal heeft een totale lengte van 65 km. Het Prinses Margrietkanaal loopt door een paar Friese meren, zoals: het Sneekermeer, Pikmeer & Bergumermeer.


Het Prinses Margrietkanaal

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

A7 Noord vijvers

a7-noord-Drachten-karpervissen-friesland Langs de A7 en de N381 tussen Drachten en Oosterwolde, ter hoogte van Ureterp liggen een aantal vijvers. Deze vijvers zijn niet natuurlijk ontstaan, maar gegraven voor de bouw van een viaduct.De diepte van deze vijvers zit veelal tussen de 1.20mtr en de 1.6mtr met veel zachte stukken en een aantal zandplaten. De bodem is er vlak en er is dus weinig verschil in diepte.

Zowel statisch als met de pen is er goed te vissen. In de vijver die het dichtst langs de snelweg zit, zitten de meeste karpers, waarvan het grootste gedeelte schubkarper is. A7 Noord vijvers

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

De Wyldemerk

De Wyldemerk – zandput midden in een Fries natuurgebied.

Wyldemerk-Balk-Rijs-Harich-karpervissen-friesland Zandput de Wyldemerk ligt tussen Balk en Rijs op het grondgebied van Harich. Door zandwinning in de jaren ’60 zijn deze wateren ontstaan. Er lopen koeien en geiten los rond de poeltjes en aan de grote plas. Je zit echt midden in de natuur. Dit mooie natuurgebied is eigendom van Staatsbosbeheer.  Zomers is het er druk met pleziervaart en dagrecreatie. Je mag er met de boot 3x 24 uur aanmeren. De Wyldemerk

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

De Zwettepoel

zwettepoel-goingarijp-broek-friesland-karpervissen De Zwettepoel is een water dat ligt tussen Broek en Goingarijp, in een mooi landrijk gebied van Friesland. Het water is ontstaan door opgraving van zand om het droog leggen van land. Vroeger was een gedeelte van de plas aangesloten op de Broekstervaart en de noorder oudeweg(Noarder Alde Wei).

 

De Zwettepoel

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Makkum Beach

beachresort-makkum-karpervissen-friesland-visvakantie Vlakbij het Friese dorpje Makkum ligt Makkum Beach met uiteenlopende recreatiemogelijkheden. Actief in het IJsselmeer karpervissen vanuit een boot of vanaf uw eigen tuin! Heerlijk luieren op de prachtige zandstranden, genieten van de rust en de mooie natuurgebieden of juist actief watersporten? Het is allemaal mogelijk!

 

Makkum Beach

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Het Heidemeer

Heidemeer-heerenveen-friesland Het Heidemeer is ontstaan door zandwinning in de tachtiger jaren. Het ligt ten zuidwesten van Heerenveen. Je kan er niet alleen mooi karpervissen, maar het is ook een recreatieplas. Het recreatie gedeelte bevindt zich aan de noordzijde en is voorzien van een strandje. Een mooie plek voor een dagje uit met het hele gezin. Aan de plas zijn er ook een aantal slootjes met een gemiddelde diepte van 2 meter, met goede stekken. Op de plas zijn er dieptes tot 20 meter te vinden. Er zijn ook verschillende vissteigers aangelegd voor de mindervalide. Het Heidemeer

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Karperplas Simavis

Karperplas Simavis is te vinden in Eesterga, in de provincie Friesland in de nabije omgeving van Lemmer. Dit betaalwater is 12 hectare groot en ligt direct aan de A6. Het is een schitterend water met variërende dieptes, zandplaten en veengrond en is eigendom van Simon en Maria Krens. Er is in januari 2013 nog een karperuitzet geweest met daarbij een aantal schitterende karpers.

Karperplas Simavis

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Bergumermeer (Burgumer Mar)

Het Bergumermeer (Fries en officieel: Burgumer Mar) is een meer ten oosten van Bergum, in de provincie Friesland. Het Prinses Margrietkanaal verdeelt het meer in een noordelijk en een zuidelijk deel. Het meer heeft een gemiddelde diepte van 1,5 tot 2 meter. Aan de oevers, in het bijzonder de oostzijde van het meer is de diepte vaak niet meer dan 50 cm. De bodem bestaat uit veen en in het zuidelijke gedeelte van het Bergumermeer vind je een zandbodem. De totale grootte van het Bergummermeer is 360 Hectare.

Bergumermeer (Burgumer Mar)

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Jachthavenkanaal Sneek

houkesloot-straat2 Het jachthavenkanaal is bereikbaar via de Houkeslootstraat. Dit is een directe verbinding met de Houkesloot/Somerrak. Er wordt hier meestal met een pennetje in combinatie met mais.

Je hebt hier een stuk minder scheepvaart maar als je statisch wilt vissen kun je niet zonder toplood. Of je moet niet verder dan een meter of 6 uit de kant vissen.
Jachthavenkanaal Sneek

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

De Franekervaart

Franekervaart-Britswerd-karper-friesland-Broektille De Franekervaart is De oude trekvaart van Sneek naar Franeker. Een heel mooi watertje met veel riet en leliebladen. De Bodem is er over het algemeen vrij zacht, maar er zijn ook hardere stukken te vinden.

De diepte is er gemiddeld ongeveer 1.60meter. Je kan hier statisch karpervissen en penvissen is hier zeer geschikt. De Franekervaart

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

De Zwette Sneek

zwette-brug-centrum-sneek De oude trekvaart van Sneek naar Leeuwarden. En sinds 2009? in verbinding gebracht met de oudvaart. (Via de nieuwe Loengaster vaart) Ook hier zwemt karper.  Het begint aan de Leeuwarderkade, bereikbaar met de auto. De rest ligt aan het zwettebos, bereikbaar via een voet/fietspad.

De bodem is hier vrij zacht. Bruggen zijn de plekken om karpers te vinden. Ook bij de kruising van de Zwette met de Loengaster vaart. De brug bij Scharnegoutum is ook een prima hotspot.

De Zwette Sneek

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Sneker Oudvaart

dompschutsluis Het eerste stukje is niet te bereiken, dit is een havengebied en verboden terrein voor vissers. Verderop kun je er wel goed bij komen. Er loopt een wandelpad langs het hele stuk. Het oude sluisje bij de brug verdient aandacht!

Er zijn recent karperuitzettingen geweest in het achterste gedeelte. Daar is vast wel wat karper van blijven hangen in deze oude vaart. Het best wordt er niet al te ver uit de kant gevist. Kleine taludjes zijn er hot. Zo ook harde stukken en mosselbanken.
Sneker Oudvaart

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin