Makkum Beach

Makkum Beach

Vlakbij het Friese dorpje Makkum ligt Makkum Beach met uiteenlopende recreatiemogelijkheden. Actief in het IJsselmeer karpervissen vanuit een boot of vanaf uw eigen tuin! Heerlijk luieren op de prachtige zandstranden, genieten van de rust en de mooie natuurgebieden of juist actief watersporten? Het is allemaal mogelijk!

Het Resort heeft voor u een uitgebreid aanbod aan recreatiemogelijkheden: o.a. diverse buitenspelen, waaronder midgetgolf en verhuur van fietsen, kleine speeltuintjes, skelters, elektroboten en kano’s. Wanneer u liever de voorkeur geeft aan zonnebaden, uit eten gaan, een gezellige avond uit of cultuur proeven dan kan dat natuurlijk ook. Bovendien is er aan het strand een surf- en catamaran zeilschool. Makkum staat dan ook al sinds vele jaren bekend als een uniek watersportparadijs.

In Makkum bevindt zich de hengelsport winkel Idzenga Hengelsport, met een goed assortiment aan karper, witvis en roofvis artikelen. Doordat de eigenaar veel ervaring heeft met (karper)vissen op het IJsselmeer, is het aan te raden om voor aankomst bij de hengelsportzaak langs te gaan voor een goed advies, vers aas en het laatste nieuws betreft de vangsten.

Het IJsselmeer heeft een oppervlakte van maar liefst 1100 km2! De gemiddelde diepte is 5,5 meter met het diepste punt bij de kust van Lelystad met een diepte van 9,5 meter. De meeste vissoorten voor de IJsselmeervisserij zijn de snoekbaars, rode baars, spiering, dikke brasems, bot en. Ook wordt nog voorn gevangen, snoek, karper, schele pos en zoetwatergarnalen. Helaas is nachtvissen niet toegestaan op het IJsselmeer. (Bron Wikipedia)

Klik hier voor meer informatie