Carpvalley, Eibergen

Eigenaar Ad Brak heeft de voormalig ballastput in Eibergen omgetoverd tot een waar karperparadijs! Dit karperwater is gelegen tussen Winterswijk en Neede, midden in de Achterhoek. Het water ligt enkele meters lager dan het omliggende land en hierdoor dankt het dan ook zijn naam; Carpvalley. Een geweldig bestand aan hand geselecteerde karpers!

Plattegrond

Het landgoed is 4,8 hectare volledig omheind en het water is 2,2 hectare. Er zijn dieptes gemaakt tot 2 meter en 4 eilanden Rondom de eilanden en in de lengte van het water lopen interessante geulen afgewisseld met plateaus en taluds. Carpvalley is allesbehalve een badkuip. De stekken, die in de lengte van het water liggen, zijn fraai aangelegd. Langs het water loopt een provinciale weg welke geluidshinder kan geven, maar gelukkig is dit tijdelijk! Er word een nieuwe weg gemaakt waardoor mensen niet meer de provinciale weg hoeven te gebruiken. Voor nu worden deze geluiden goed geremd door het achterliggende strook bos. Tevens liggen de stekken enige meters lager dus is de overlast minimaal. In het najaar van 2018 wordt deze drukke weg omgeleid en behoord een eventueel overlast tot het verleden.

Het Meer

De accommodatie / Clubhuis

Doordat u het gehele water voor uzelf heeft kunt u doen en laten wat u wilt. De accommodatie mag u zelf een naam geven. U kunt deze als sociale aangelegenheid gebruiken. Of als huis met overnachtingsmogelijkheid. Aan het begin van het water staat dit idyllisch huisje met een veranda aan het water. Een sfeervolle uitstraling en is van alle gemakken voorzien. Hier zijn sanitaire voorzieningen, een prima ingerichte keuken met koelkast., kook gelegenheid en ook is er een vriezer aanwezig voor uw Freezerbaits. Het is mogelijk om in het clubhuis te overnachten. In het woonkamer gedeelte staat een twee persoonsslaapbank waar u gebruik van kan maken. De veranda aan dit huisje is werkelijk adembenemend en ligt pal aan het water. Hier heeft u ook de mogelijkheid om buiten te slapen om de ruime U vormige bank. Hier zitten extra dikke kussen op zodat u dit ook als bed kunt gebruiken, deze bied ruimte als 2x eenpersoons slaapgelegenheid. Voor in de koudere periodes kunt u ook de houtkachel ontsteken zodat het lekker warm word.

Beschikbaarheid & Boeken

Het bestand

Carpvalley heeft een mix van diverse soorten spiegel en schub karpers. Er zwemt een mix van jonge zwaar beschubde Valkenswaardspiegels, robuuste edelschubs van een groter formaat tot een enorm bestand zware Franse bakken. In de winter van 2016/2017 heeft er grote een uitzetting plaatsgevonden. Deze karpers zijn door Ad Brak zelf geselecteerd op bouw, variatie en groeipotentie.

Dit betreft 50-karpers variërend tussen de 12 en 21,5 kg met een gemiddeld gewicht bij uitzetting van 14,8 kg. Mochten deze vissen enkele kilo’s aankomen, schieten er direct tientallen al voor opening over de 20 kg grens. Tevens zwemt er nog een klein bestand aan grote spiegel en -schubkarpers van een originele bestand. Carpvalley heeft verder een kweeksloot vol kleine karper(2-3kg) en dezen geven een geweldige actie met bijvoorbeeld een feeder of penhengel.

Klik hier voor meer informatie, prijzen en reserveringen