De Ganzenkuil, Deest

De Ganzenkuil ligt vlak aan de rivier de Waal en onder de rook van Nijmegen. Het is een prachtig 19 hectare en kristal helder water. Deze zandwinningsput heeft een diepte tot 22 meter, waarbij de lange kanten snel naar grote diepte gaan en waarbij de kopse kant een rustiger diepteverloop heeft. Het water is omzoomd door wilde natuur en je waant je hier

echt in een vissers paradijs voor de karpervisser. Overhangende bomen, lelievelden, hoog gras, enkele nieuwsgierige koeien en soms een ree die water komt drinken.

Het meer

Enkele vangsten

Weg van de drukte en terug in de natuur. Geen keurig aangelegde stekken en een clubhuis. Karpervissen; back to nature is wat je hier krijgt. Karpers tot wel 30 kilo aan toe. Wel heeft het water een redelijk onbekend bestand, omdat de enkeling die hier mocht vertoeven de geheimen voor zich heeft gehouden. Wel is het bestand 3 jaar en 5 jaar geleden aangevuld met jonge, snel groeiende schub en spiegelkarpers tot een kilo of 10.

Het is niet mogelijk om met de auto aan de waterkant te komen. Vanaf de parkeerplaats bij de eigenaar van De Ganzenkuil is het ongeveer 150 meter lopen naar de waterkant alwaar je met de eigen boot naar je stek kan varen. Ook is het mogelijk om naar de stek te lopen met de spullen. De verste stek zal, vanaf de aankomstplaats, ongeveer zo een 600 meter zijn. Een goede trolley is hier dan ook erg prettig.

Er kan vanaf de meeste stekken gewoon uitgegooid worden, echter wordt een boot aangeraden, met name voor de dril. Op enkele stekken kan direct onder de hengeltop gevist worden vanwege de grote dieptes direct onder de kant! Er staan veel bomen met overhangende takken aan het water en ook als de karper zich richting de lelievelden begeeft is het prettig om vanuit de boot de karper te kunnen drillen. Als de karper eenmaal de diepte induikt en je zit erboven met je boot, dan beleef je een unieke ervaring!. Zeker als de karper zich vervolgens vanuit de diepte in het heldere water zich voor het eerst laat zien.

Beschikbaarheid & Boeken

Klik hier voor meer informatie, prijzen en reserveringen