De Ganzenkuil, Deest

De Ganzenkuil, Deest

Over de Ganzenkuil

De Ganzenkuil is een  ideaal water voor karpervissers die houden van rust en graag in de natuur zitten. Er zijn geen ‘gecreëerde stekken’ waardoor de natuur haar schoonheid heeft behouden. Het 19 hectare grote water herbergt veel karpers en grote karpers! De Ganzenkuil is een uitdagend water met zijn vele taluds.

Nijmegen

De Ganzenkuil ligt nabij het Gelderse Nijmegen. Het kraakheldere water is van oorsprong een zandwinningsput met flinke dieptes tot maximaal 22 meter. Vanwege deze dieptes is het ook verplicht om gebruik te maken van een roeiboot. Het water biedt plaats voor maximaal 6 vissers waardoor er altijd voldoende ruimte is om optimaal van de visserij te genieten!

Sfeerimpressie: Het meer

Enkele vangsten

De visstekken

Op de Ganzenkuil is er de mogelijkheid om je accu’s op te laden. Voor het geval je vaak moet uitvaren of vissen moet drillen, of je gsm op wilt laden. Dat is al een erg fijne luxe! Deze kun je vinden dicht bij het huis van de eigenaar. Evenals een punt waar drinkwater is. Verwacht op de Ganzenkuil geen fraai aangelegde stekken die met gravel of houtsnippers bekleed zijn. Wat je hier zult vinden, zijn een zes natuurlijke stekken en je mag in overleg met de beheerder verkassen tijdens je verblijf. De meeste stekken bieden volop ruimte voor twee vissers. Om de natuurbeleving compleet te maken, is de kans groot dat je een hert of ree spot en maken de ijsvogels dankbaar gebruik van je hengel toppen. Wel is er een fabriek nabijgelegen die door de weeks de natuurlijke rust kan verstoren. Dit ondervind je het meeste op stek 4.

Ganzenkuil Plattegrond

Op de plattegrond van de Ganzenkuil word een privé gedeelte aangegeven. Aan deze kant van het water mag je geen bivvy plaatsen. Er zijn twee ingangen die naar het domein van de Ganzenkuil gaan. Stek 1,3 en 4 maken gebruik van de kleine poort. De stekken 5,6 en 7 maken gebruik van de grote poort. Stek 1,3 en 4 zijn goed bereikbaar met de auto via een gravel weg. Wanneer je een grote bestelbus hebt, is het raadzaam om het pad eerst even na te lopen alvorens je doorrijdt, omdat de begroeïng in sommige maanden erg wild is.
De weg naar de overige stekken zijn onverhard. In de droge periodes kun je hier prima met de auto komen. In de nattere maanden is het raadzaam om de weg eerst te bekijken voordat je hier met je auto overheen rijdt. Trolleys/kruiwagens zijn aanwezig bij het water en het is ook toegestaan om je spullen met de boot naar de stek te varen, mocht dit nodig zijn. Wanneer alles goed begaanbaar is mogen de auto’s bij de stek blijven staan.

Het bestand op de Ganzenkuil

Het water kent van oudsher een fraai bestand schub- en spiegelkarpers. En zijn er mooie donkere oude strijders gevangen. Door de bodem verlopen is het helaas niet mogelijk om de Ganzenkuil af te netten, waardoor het exacte bestand niet bekend is. Daarom ontvangen wij ook graag jouw visfoto’s! Elk jaar worden er vissen uitgezet op De Ganzenkuil om het visbestand aan te vullen. Hierdoor zwemmen er meer dan 100 vissen over de 15kg+ en ook 30 vissen van 19kg+. Met regelmaat worden ook 20 kilo karpers gevangen. Er is veel natuurlijk voedsel aanwezig voor alle vissen, waardoor de karpers goed groeien! Op de Ganzenkuil heb je bijna geen bijvangsten alleen soms weet een zeelt je haakaas te pakken.

Beschikbaarheid & Boeken

Voor meer informatie, beschikbaarheid en boeken ga je naar Angling Escapes