De eend, Kanis

De eend, Kanis

Ten westen van Utrecht, in de gemeente Woerden, ligt het kleine dorpje Kanis. Net buiten het dorp aan de Ingenieur Enschedeweg ligt het recreatieterrein het Oortjespad met zijn vele faciliteiten zoals een kinderboerderij, speelweide, dagcamping en een bezoekerscentrum.

Er is ook een zandwinplas genaamd de Eend. Deze plas heeft een grootte van ongeveer 9 ha en is voorzien van een aantal vissteigers.

Het water word omringt door bomen en staat in verbinding met de polder. De plas wordt in de zomer ook gebruikt door de lokale bevolking om te zwemmen, maar is officieel een visplas. In de plas ligt een eiland waar je mooi tegen aan kunt vissen net als aan de overkant tegen de bomen. Dit zijn de meest ideale plekken van deze plas.

De diepte varieert en gaat wel tot een diepte van 20 meter, het is dus goed zoeken naar een geschikte stek. In de put zwemmen schubkarpers van 10 tot 15 kilo rond. De mooiste tijden om hier te gaan zitten zijn in het voor- en najaar, dan heb je minder last van recreanten. Nachtvissen is hier niet toegestaan.

Voor meer informatie kun je terecht bij HSV De Rijnstreek.