De stad van de zon, Heerhugowaard

De stad van de zon, Heerhugowaard

De stad van de Zon gelegen in Heerhugowaard (provincie Noord Holland), is een groot wooneiland van circa 203 hectare. Rondom dit wooneiland bevindt zich een waterpartij van zo’n 68 hectare vis- en zwemwater

Op het vis- en zwemwater ‘stad van de Zon’ heeft hengelsportvereniging VIOD de visstand bij de aanleg in 2006 een boost gegeven door er snoek uit te zetten. Later zijn hier karper uitzettingen aan toegevoegd. Naast het viswater bevindt zich recreatiepark ‘Luna’ waar je in de zomer kunt zwemmen.

Het hele gebied wordt op een natuurlijke wijze door een zuiveringslabyrint gefilterd. Je kan over het gehele water met de boot onder alle bruggen en duikers doorvaren, dit is alleen toegestaan met een fluistermotor.
De waterdieptes liggen tussen ongeveer 1.40 tot 3 meter diep. In 2008 heeft er een spiegelkarper uitgezet plaatsgevonden, het huidige bestand is dan ook zeer gevarieerd en bestaat uit roof- en witvis. De snoek is daarbij de ‘natuurlijke’ regulator van de visstand, dat wil zeggen dat hij de visstand in het gebied op peil houdt.

Kenmerken
Naam: De stad van de Zon
Stad: Heerhugowaard
Provincie: Noord Holland
Wateroppervlak: circa 68 hectare
Bodem: zandbodem
Aantal stekken: gevarieerd
Nachtvissen: ja
Aantal hengels: 3
Voor meer informatie: http://hsvviod.mijnhengelsportvereniging.nl/