De Heinoomsvaart

De Heinoomsvaart

In de gemeente de Ronde venen ligt het dorp Wilnis. Aan de rechterzijde van Wilnis aan de N212 naar Kockengen loopt de Heinoomsvaart, parallel aan de wilnisse zuwe.  De Heinoomsvaart verbind Wilnis met het Woerdense Verlaat. Het is een mooie vaart die aan het einde in de bocht verbreed, en waar een recreatie plaats is met parkeerplaatsen. Op dit brede gedeelte kunt u mooi karpervissen tegen de rietkragen of lelievelden.

Waar de vaart onder de weg door gaat kunt u ook karpervissen, echter zijn er minder stekken beschikbaar om vanaf de oever te karpervissen.  Dit is meer een mooie plek om te vissen vanuit de boot. Hou er wel rekening mee dat er zomers pleziervaart langs komt.

De diepte varieert tot 180cm en de bodem is veen met hier en daar een harde plaat. De karper die er rondt zwemt varieert tot wel 20 + pond, zowel spiegel- als schubkarper. Het is niet toegestaan om op de Heinoomsvaart recreatieplaats te verblijven voor zonsopgang en na zonsondergang. Voor meer informatie ga je naar HSV Wilnis.

Hieronder vind u een filmpje van Geerkade naar Wilnis: