Zijdelmeer, Uithoorn

Zijdelmeer, Uithoorn

Het Zijdelmeer is een schitterende oude veenplas, en bestaat uit circa 11 hectare open water en 6,5 hectare oeverlanden omringt door een uniek natuurgebied aan de rand van Uithoorn in de provincie Noord Holland.

Vroeger stond het Zijdelmeer in verbinding met rivier de Amstel. Tegenwoordig staat het zijdelmeer in verbinding met de polder door verwijdering van de stuwen bij de Watsonweg en Boterdijk, om een betere doorstroming en waterkwaliteit te creëren.

Door Milliped – CC BY-SA 4.0

Het zijdelmeer is maximaal 2.5meter diep en de bodem bestaat veelal uit slib, veen en klei. Er zwemt relatief veel karper rond en met name voor de karpervisser zijn hier mooie vangsten mogelijk. Ondanks dat het water vrij troebel is, is het roofvis bestand redelijk.

De visrecht-hebbende vereniging is de Amsterdamse hengelsportvereniging. U dient een vergunning te hebben van deze vereniging om hier te mogen vissen.

Doordat het Zijdelmeer deels natuurgebied is, mag er niet overal gevist worden! Er gelden voor het nacht vissen beperkingen. Raadpleeg www.visplanner.nl voor de bijzondere bepalingen!

Wandelaars en natuurliefhebbers maken veelvuldig gebruik van de wandelpaden langs het water. Parkeren kan hier direct achter de stek op de parkeerplaats.

Kenmerken

Visbestand: Karper goed, roofvis en witvis redelijk
Bodemstructuur: Slib, veen en klei.
Parkeren: Direct achter de stek
Diepte : Tot 2,5meter.
Beperkt aantal toegankelijke visstekken.