De dubbele hair methode

De dubbele hair methode

Een paar jaar geleden las team member Marcel een artikel over vissen met een dubbele hair, speciaal voor partikels.

”In eerste instantie had ik er niet zoveel vertrouwen in, maar toch ben ik ermee aan de slag gegaan om het zelf te ervaren en uit te testen.”

Omdat ik zelf vaak vis met tijgernoten heb ik wel eens last van witvis. Daarom wilde ik deze dubbele hair toch eens uitproberen en mijn conclusie is dat het absoluut werkt. Met een enkele hair montage kan witvis het aas beter tot zich nemen. Om dit te voorkomen is de dubbele hair montage een uitkomst! Zo krijg je meer volume achter de haak en wordt het de witvis een stuk moeilijker gemaakt.

”Hoe maak je nou een rig met dubbele hair, en wat heb je nodig?”


Benodigde materialen;
*anti tangle sleeve
*gevlochten onderlijn
*een haak
*een rigring
*boilienaald
*boiliestoppers
*partikels

Zelf een dubbele hair-rig maken.
Je pakt de onderlijn op de gewenste lengte. Knoop nu de rigring aan het uiteinde van de onderlijn. Monteer daarna de haak met een knoop aan de onderlijn. De rigring moet vlak onder de knoop hangen. Pak dan een stuk onderlijn van ongeveer 12cm. Knoop nu aan beide kanten een lus. Haal daarna de hair door de rigring, maak ze even lang en zet dit vast een knoop. De dubbele hair rig is nu bijna klaar! Plaats nog een anti tangle sleeve op je onderlijn en maak een lus aan het uiteinde. Nu kun je de tijgernoten of andere partikels op de dubbele hair rijgen.

Succes met het maken & uitproberen van deze rig!


Teamleden Marcel & Bert staan op diverse open dagen!