Harde Mais Koken en Voorweken

Hieronder vindt u de basisinformatie over het voorbereiden van Mais, wat u wel en niet moet doen, en waarom, proberen wij zo goed en duidelijk mogelijk uit te leggen.

Harde Mais zijn het gehele jaar in te zetten,op alle wateren waar maar karper te vangen is.  Mais is een natuurlijk aas en de karper hoeft er niet aan te wennen zoals de boilie.

Doe de harde mais in een emmer met voldoende water (ong. 2x de totale inhoud v/d maiskorrels) en laat ze (het liefst) 48 uur weken! Kook de mais vervolgens een half uur lang,  eventueel in combinatie met een flavour. Na het koken prima in te vriezen.  Spuit de flavour die ook gebruikt is bij het koken in een plastic zakje en vul het zakje met een aantal Maiskorrels die u als haakaas gaat gebruiken om het een extra boost te geven!

Hoe (harde) Mais het beste te bereiden

  • Voorweektijd: 48 uur, tenminste meer dan 24 uur.
  • Kooktijd: Ongeveer 30 minuten koken
  • Prima te gebruiken in combinatie met de liquids: (zoals Knoflook of Steranijs).

Tips, do’s and don’ts

  • Mais werkt snel bij het opstarten van een voersessie, goed in combinatie met andere particles of boilies.
  • Na het koken prima in te vriezen.
  • Mais nooit ongekookt en ongeweekt gebruiken! Dit is zeer schadelijk voor de karper en andere vissen.
  • Witvis gevoelig
  • Dressuur gevoelig

Prijs per 5KG  ongeveer 5 euro. O.A. verkrijgbaar bij Idzenga Hengelsport