Duivenvoer koken en voorweken

Duivenvoer koken en voorweken

Hieronder vindt u de basisinformatie over het koken en voorweken van duivenvoer.

Duivenvoer is zeer geschikt om mee te voeren omdat het alle vissoorten aantrekt, plus dat het zeer goedkoop is. Zowel voor het penvissen als het statische vissen zeer geschikt. Duivenvoer is een natuurlijk aas en de karper hoeft er niet aan te wennen zoals de boilie.

Neem een grote pan en doe het duivenvoer erin met ruim water, ongeveer op 1 kilo duivenvoer  2,5 liter water. Let op het duivenvoer zal tijdens het weken bijna 3 x in volume uitzetten. Laat het geheel 24 tot 48 uur weken. Nu is uw duivenvoer klaar om te koken. Laat het geheel 25 minuten goed koken. Na het koken laat u het duivenvoer afkoelen en af en toe de pan even omroeren zodat het kookvocht goed intrekt.

Als uw duivenvoer is afgekoeld kunt u het in visklare porties invriezen op deze manier heeft u altijd goed bereide particles voor handen.

Hoe Duivenvoer het beste te bereiden

  • Voorweektijd: 48 uur, tenminste meer dan 24 uur.
  • Kooktijd: Ongeveer 25 minuten koken
  • Prima te gebruiken in combinatie met Pinda’s, tijgernoten en vele andere partikels,
  • Prima te gebruiken in combinatie met Flavours en boosters

Tips, do’s and don’ts

  • Duivenvoer werkt snel bij het opstarten van een voersessie, goed in combinatie met andere particles of boilies.
  • Na het koken prima in te vriezen.
  • Duivenvoer nooit ongekookt en ongeweekt gebruiken! Dit is zeer schadelijk voor de karper en andere vissen.
  • Witvis gevoelig
  • Dressuur gevoelig

Prijs per 5KG  ongeveer 6 euro. O.A. verkrijgbaar bij Idzenga Hengelsport