De Franekervaart

De Franekervaart

De Franekervaart is De oude trekvaart van Sneek naar Franeker. Een heel mooi watertje met veel riet en leliebladen. De Bodem is er over het algemeen vrij zacht, maar er zijn ook hardere stukken te vinden.

De diepte is er gemiddeld ongeveer 1.60meter. Je kan hier statisch karpervissen en penvissen is hier zeer geschikt.

Franekervaart Sneek

Op veel plaatsen is de franekervaart bereikbaar met de auto via de Dr.Obe Postmastraat, maar beter te bevissen vanaf de overkant, bereikbaar middels een voet/fietspad.

In het verlengde van de Dr. Obe Postmastraat loopt een voet/fietspad langs het water tot aan de Pophornsterbrug. Zeker de moeite waard om eens te gaan kijken. Scheepvaart valt hier wel mee. Wel redelijk wat snoekvissers zul je hier tegenkomen.

Verderop in de vaart ligt nog een brug. Aan de Kleasterwei. Bereikbaar via Ysbrechtum. (En dan afslaan naar Scharnegoutum). Bij deze brug is een visstek aangelegd. Sinds jaar en dag bekend als een goede karperstek. Te bevissen met zowel partikels als boilies. Wel regelmatig verversen en zo af en toe een beetje bijvoeren helpt. Zwemt ook nogal wat brasem.

Franekervaart Britswerd, Oosterlittens en Winsum

Tussen Britswerd, Oosterlittens en Winsum zijn een aantal bruggen te vinden waar je goed kan karpervissen, zoals de “Weakensebrege” en “Broektille” , liggend aan de Froonackerdyk. Je kan hier goed nachtvissen. Naast de Franekervaart loopt een fietspad, met name in de ochtend kan het er druk zijn met fietsers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *