Reeuwijkse plassen

Reeuwijkse plassen

Tussen het dorpje Bodegraven en stad Gouda liggen de Reeuwijkse Plassen in de mooie provincie Zuid Holland. De plassen staan in verbinding met de polder Reeuwijk, ze bestaan uit twaalf, meest ondiepe, plassen die met elkaar in verbinding staan. Het is een gebied van ongeveer 700 hectare. De diepte van de plassen zijn ongeveer tussen de 2 meter en diepste plekken rond 7 meter. 

Naast de Reeuwijkse plassen is een plas die dieper is, dat is de Broekvelden / Vettenbroek plas, die is plaatselijk 30 meter diep. Dit komt door zandwinning. De andere plassen hebben grotendeels veenbodem, de waterkwaliteit is daar goed.

Per fiets is het water overal wel bereikbaar maar met de auto niet overal. Er zijn veel kleine weggetjes en eenrichtingsverkeer. Voor de mindervalide zijn er ook een aantal visstekken, die liggen aan de plassen Elfhoeven, ’s Gravenbroek en de Kleine vogelenzang. Het bestand van de karper is erg klein, maar het gemiddeld gewicht is wel hoog.

De Reeuwijkse plassen is echt een water waar je tijd in moet steken. In de polder zelf kan je ook kroeskarper vangen. Je moet er rekening mee houden dat er meerdere verenigingen gebruik maken van deze plassen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: ’s Gravenhaagse HSV , de Bodegraafse HSV en de Hengelsportvereniging A.Z.H.B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *