Karpersessie in de achterhoek op Landgoed Spellbrink

Karpersessie in de achterhoek op Landgoed Spellbrink

Op uitnodiging van De Vissende Hollander vertrokken teamleden Hains Mous, Barry de Boer, Bert Altena en *** van Karpervissen in Nederland naar  “karpervissen achterhoek” in Groenlo / Eibergen, een nieuwe locatie in het pakket van de Vissende Hollander. Het water ligt in een prachtige omgeving.

Gastvriendelijk ontvangst

Het was even zoeken voordat we karpervissen achterhoek vonden. Het ligt precies op de grens van Eibergen en Groenlo waardoor de navigatie ons niet bracht waar we moesten zijn, ondanks dat het adres klopte.Bij aankomst werden we erg gastvriendelijk ontvangen.

Het huis van de eigenaar op het landgoed Spellbrink

Na een bakje koffie en een rondleiding over het prachtige landgoed van 10 hectare, vertrokken we naar de stekken.

Zeer goed verzorgd op “karpervissen achterhoek”

Ik zat met Barry op Stek 3 en Bert en Hains op Stek 2. De eigenaar Wenzel Spellbrink is erg gesteld op dit stukje natuur en wij snappen waarom!

De stekken

De stekken zijn keurig aangelegd met mooie en ruime vissteigers. Er is tevens rekening gehouden voor de minder-validen onder ons. De steigers zijn voorzien van een “stootrand” zodat je niet zomaar met een rolstoel het water in kukelt.  Op stek 1 is geen steiger aanwezig. De paden naar de stekken zijn (nog) niet rolstoelvriendelijk.  Voor zover goed begrepen is dit wel de bedoeling is de nabije toekomst.

Exclusief of per stek te boeken.

Karpervissen achterhoek is in zijn geheel te boeken of per stek.  Stek 1 en 2 zijn alleen samen te boeken omdat je tegenover elkaar zit en er de mogelijkheid bestaat dat je elkaar in de weg zit.

Stek 3 is de grootste stek, vanaf hier kan je bijna het gehele water bevissen.

Stek 3, vanaf het vakantiehuis genomen

Achter stek 3 is het erg ondiep en omdat er veel obstakels aanwezig zijn, mag hier niet gevist worden.  De kans op beschadiging van de vis is te groot waardoor er besloten is dat hier niet gevist mag worden.

Achter stek 3

De Blokhut

Verder is het mogelijk om de blokhut op stek 2 bij te boeken voor 100,- extra. Momenteel zijn ze nog druk doende met werkzaamheden aan de blokhut. De blokhut is straks voorzien van stroom, een keukentje, douche + toilet en misschien nog een stapelbed.

Foto’s van de blokhut hebben we niet genomen aangezien het nog niet klaar is. 

Vrijdag

Na enige verkenning van het water, werden de lijnen ingegooid en uitgevaren. De stekken werden gevoerd en de sessie kon beginnen.

Schepnet, onthaakmat, weightsling en waterbucket zijn aanwezig. Als gast dien je deze te gebruiken zodat evt. bacteriën niet overgebracht worden vanaf andere wateren.

Zaterdag

Na een rustige nacht met een paar piepjes, meldde zich in de vroege ochtend de eerste run zich aan. Ik haakte een spiegel die na een spannende dril in het net belandde. Het was een mooie heidemeijer spiegel van het oude bestand.

De eerste was binnen, maar helaas bleef het de rest van de dag rustig. Alleen Hains ving twee mega brasems.

Het was heerlijk weer, rond de 22 graden, maar het water was nog erg koud. De meeste vissen bevonden zich daarom nog in het ondiepe, achterste gedeelte. Geef ze eens ongelijk, lekker in het warme water of naar de koude, 2,5 meter diepe water!

Catering Spellbrink

Rond etenstijd werden we door de beheerder getrakteerd op eigen gebakken patat met een lekker snack, dat ging er wel in!!. Zulke lekkere patat hadden we allemaal nog nooit gehad! Nadat de buikjes weer vol waren, ging het team in de voorbereiding voor de nacht en werden de stekken weer aangevoerd.

Zondag

Bert ving bij het invallen van de nacht 2 lappen van brasems, hierna bleef het de nacht wederom stil. Hains en Bert besloten op verkenning te gaan. Ze gingen op zoek naar de plek waar de karper zich ophield. Na enige tijd werden de karpers ontdekt, waar ze lekker lagen te zonnen tegen de kant en het riet. Ze maakten de hengels gereed en gingen de kanten bevissen. Dit ging niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk lukte het Bert om een prachtige spiegel te haken die na een stevige dril in het net belandde. Het was wederom een prachtige spiegel van het oude bestand.

Bert is ook van de nul, wederom een prachtige spiegel.

Even later besloten Hains en Bert weer om de kanten te gaan bevissen. En ook dat ging weer niet zonder succes. Ditmaal was het Hains zijn beurt. Hij kreeg een aanbeet van een krachtige spiegel die zich niet zo maar gewonnen gaf, maar na een lange dril belandde hij toch in het net. Het was een prachtige 13kg spiegel van het oude bestand en de vreugde was groot: de derde lag op de mat!

Wat een krachtpatser!!

Maandag, weer naar huis

Na wederom een stille nacht zat de teamsessie erop. Het was tijd om de spullen op te ruimen en het prachtige gebied te verlaten. We hebben genoten! Helaas weinig vis gevangen, maar voor herhaling vatbaar op het mooie landgoed in de achterhoek.

Wij danken Wenzel en zijn vrouw en gastheer Jean Pierre voor de gezellige tijd en de gastvrijheid!

Tot de volgende keer.