Het vervoeren van de karper na de dril vanuit je rubberboot

Het vervoeren van de karper na de dril vanuit je rubberboot

Je kent het vast wel, je moet je rubberboot in om een vis te drillen, vaak omdat er obstakels in de buurt zijn en je de vis niet wilt verspelen. Na de dril moet je vervolgens de vis naar de kant zien te vervoeren. Vaak doet men de karper op de onthaakmat in de boot, maar dit is onhandig en voor de vis niet zo prettig.

Er is een gemakkelijkere en visvriendelijkere manier om de karper te vervoeren d.m.v twee kunststof zeilklemmen die je bij de lokale bouwmarkt kunt kopen. Wanneer je de vis hebt uitgedrild en geschept, til hem dan niet in de boot maar onthaak de vis in het schepnet.

Kunststof zeilklemmen zijn zeer sterk!

Koppel vervolgens de steel van je schepnet af en rol het net wat op. Nu gebruik je de zeilklemmen. Plaats het opgerolde schepnet met vis naast je boot. Zorg er wel voor dat de karper met de kop naar de punt van de boot steekt, dit is beter voor de karper tijdens het terug varen. Bevestig de zeilklemmen aan het touw aan de zijkant van je rubberboot samen met je schepnet.  Wees niet bang, de kunststof zeilklemmen laten echt niet los! Mocht je toch twijfelen dan kan je gebruik maken van een veiligheidskoord.

Rol je schepnet een beetje op en bevestig de kunststof zeilklemmen an het touw van je rubberboot.

Vaar rustig terug naar je visstek met de karper aan de zijkant van de boot.  Op deze manier voorkom je gespartel van de vis in de boot en maak je het jezelf een stuk gemakkelijker, maar belangrijker nog, het is beter voor de vis.

Veel succes!