Een weekend op Carpe Diem

Een weekend op Carpe Diem

UPDATE: INMIDDELS IS DIT WATER OVERGENOMEN:
https://www.anglingescapes.nl/visvakantie/karperdroom-xxl-visvijver-didam/

“Onderstaand artikel is niet meer te vergelijken met het huidige bestand en de voorzieningen”

”Er stond nog een laatste sessie op het programma voor dit jaar voor Marcel en mij.  Deze keer kozen wij voor Carpe Diem, een betaalwater in Didam – Zevenaar en een viswater in het pakket van Klik hier voor meer informatie”. zegt Bert teamlid van www.karpervisseninnederland.nl

Carpe Diem.
Carpe Diem is een prachtig en mysterieus betaalwater, omringt door bomen. Geen running water maar wel een water waar grote en mooie exemplaren tot 25 kg rondzwemmen. Carpe Diem staat bekend als een redelijk moeilijk water met veel waterplanten, wier, een zachte bodem en obstakels. De taluds variërend van 2.5 tot 4.5 meter diep. Daarnaast is begin dit jaar een nieuwe lichting karpers uitgezet om het bestand aan te vullen. Bij deze uitzet zaten o.a. een aantal graskarpers om de wiergroei te beperken. In de nabije toekomst zal het bestand nogmaals worden aangevuld om de vangstkansen te vergroten, al met al een positieve ontwikkeling.


Uitdagingen.

Carpe Diem is echt een water voor karpervissers die houden van een uitdaging. Zoeken naar geschikte stekken, diverse taluds en dieptes. Vissen met de chod of zig, zwevend boven de bodem of juist met een single boilie. Een van de redenen waarom wij hebben gekozen voor Carpe Diem! De andere reden is het sfeertje, de natuur, de rust en het feit dat je Carpe Diem geheel voor jezelf hebt.

De sessie.
Nadat we de sleutel hadden bemachtigd bij eigenaren Anny & Rob Weenink, kwamen we vrijdag aan het einde van de dag aan op Carpe Diem. In tegenstelling tot het regenachtige weer in Friesland was het hier lekker weer met een warm zonnetje erbij. Gelukkig kon Marcel eerder van zijn werk vertrekken, hierdoor konden wij nog net onze spullen opbouwen en het aas uitvaren voor het donker. Waar de meeste vissers kiezen voor stek 1, kozen wij voor stek 3. In tegenstelling tot wat je zou verwachten is het diepste gedeelte tegenover stek 3 te vinden, 4.5 meter diepte. Omdat het al redelijk koud was, vermoedden wij dat de meeste vis zich op deze plek zou ophouden.

De stekken & nacht 1.
Ik had mijn hengels links richting het eiland gestationeerd. Marcel viste recht vooruit tegen een onderwater liggende boom en rechts richting stek 1. De volgende dag zouden we wat meer tijd nemen om een geschikte stek te vinden. Het was inmiddels donker en er moest ook nog gegeten worden. ‘S avonds zaten we nog even lekker buiten in de shelter. Marcel had een kacheltje meegenomen voor de koude ochtend- en avonduren en omdat mijn nieuwe Prologic shelter schuine flappen aan de voorkant heeft, bleef de warmte daar lekker in hangen!. Geen overbodige luxe en zeer aangenaam voor ons en de hondjes. We waren inmiddels beide toe aan wat nachtrust en doken vroeg in de slaapzak. Het was inmiddels zachtjes gaan regenen en in die regen ging om 22.30 uur mijn pieper af. Het was de meest linker hengel die ik voor het zijslootje had gelegd, op zo’n 3 meter diepte. Deze aanbeet van een prachtige spiegel was sneller dan verwacht, het betrof een uitzetter van begin dit jaar, geschat gewicht een pond of 14. De spiegel ving ik op de BFM Sweet tutti, waarbij ik van twee 15mm boilies een hamburger had gemaakt.

Wat een beauty!!!!!

De rest van de nacht bleef het stil en regende het zachtjes door. Na een lekker broodje ei en een bakje koffie in de ochtend, werd het gelukkig droog. Tijd om een en ander te veranderen. Om wat minder hengeldruk bij stek 3 te creëren en onze kansen te spreiden verplaatsten we 2 hengels van Marcel naar de kom van stek 1 & 2.  De hengel recht vooruit lieten wij staan. De hengels stonden c.a. 20 meter terug richting stek 2.  Na lang zoeken vonden wij nog twee mooie stekken. Ook veranderde we wat aan de aas-presentaties, om zo te kijken of we daardoor een aanbeet konden forceren op de andere stekken. Zelf stapte ik op een hengel over op de chod. Marcel maakte bij twee van zijn hengels het aas zwevend d.m.v. putty op zijn rigs. Je zou op Carp Diem waarschijnlijk ook goed met de Zig-rig kunnen vissen, echter hebben wij daar nog geen ervaring mee en er was iets te weinig tijd om ermee te experimenteren.

Midden in de natuur, ideaal voor het hondje!

De 2e nacht.
We waren beide in diepe slaap en werden om 00.00 uur plotseling bruut gewekt door een bijna-lege batterij…. grrr….  Rond 04.30 uur werd ik wakker en dit keer van een run! ”Marcel hij gaat!”,  ”Marcel hij gaat!”.  Marcel schrok wakker en draafde zijn tent uit met 1 croc aan zijn voet en een sok aan de ander. Na de dril in de donkere nacht, kwam een mooie 29 ponds spiegelkarper over het netkoord. Wederom gevangen op de BFM Sweet Tutti, hamburger-style.

Marcel met een mooie spiegel.

De verdere nacht bleef het rustig.

Guus mot naar huus!
Zondagochtend na het ontbijt moesten wij helaas alles alweer afbreken, de plicht riep. Ondanks de korte weekend-sessie, kijken wij terug op een leuke karpersessie met niet veel, maar wel zeer mooie vissen. Helemaal zen na een drukke week en een ervaring rijker vertrokken wij van Carpe Diem. tot volgend jaar!

Meer info over Carpe Diem: www.devissendehollander.nl