Carpvalley – Eibergen Nederland

Carpvalley – Eibergen Nederland

Ben en Hains visten een weekend op Carpvalley. Dit op uitnodiging van Klik hier voor meer informatie

Toen Hains eenmaal aankwam in Eibergen zat eigenaar Ad brak al lekker aan een warm bakje koffie. Ad had zelf al een nachtje geprobeerd maar kon geen activiteit bespeuren. Het zou taai worden dit weekend zei hij nog, waarop Hains lachte en zei: er komen vast een paar vissen af. Hains en Ad gingen gingen de stekken bekijken. Ad vertelde waar de diepe kuilen zaten en Hains maakte op de informatie van Ad een strijdplan.

De sessie begon met het maken van dag- en nachtstekken. Na deze te hebben gevonden, was het wachten op Ben die onderweg was. Ben kwam in de middag aan op het water en zag meteen de bbq staan. Voordat hij de hengels uitvoer maar even naar de supermarkt om vlees. Die avond hebben we heerlijk gegeten. De eerste nacht verliep niet zoals gedacht. De temperatuur was de hele week al dalende en daalde nog verder. De hengels bleven doodstil. Enkel een paar vleermuizen die door de lijn heen vlogen. Toen de morgen aanbrak, gingen we vol goede moed naar de dagstekken. Met de fishfinder nog even over de stekken en bingo. Ze lagen massaal in de diepe kuilen. Dan verwacht je toch vlot een aanbeet, maar niks was minderwaar. De vis lag waar hij lag en was niet van plan om ons aas te pakken. Zaterdag later in de middag kregen we stevige hagelbuien met onweer. De water temperatuur zakte van 8,7 naar 5,6 in drie uur tijd. De nacht brak weer aan en wederom zakte de temperatuur tegen het vriespunt aan. Deze nacht merkten we meteen verschil met de nacht ervoor. Het waaide een halve storm en zelfs de vleermuizen vlogen niet meer door de lijnen. Zou het dan ons gewoon niet gegund zijn? Zondag deed het niet veel beter. Het was flink koud en het heeft eigenlijk de hele dag geregend. Ben besloot om zondag te vertrekken en Hains wilde nog een nacht blijven. Hopend op die ene vis. Maandag was, tegen de voorspellingen in, droog en zonnig. Hains besloot dan ook weer de penhengel tevoorschijn te halen. Na twee uur observeren spotte hij activiteit bij de rietkragen. Gewapend met een blikje mais en een hengel richting de rietkraag. Na een halfuur was het eindelijk raak. De eerste vis gleed over het netkoort. Helaas was Hains alleen en ver van de stek dus de vis werd zonder foto weer teruggezet. Jammer dat er geen foto kon worden gemaakt, maar Hains vindt dat visveiligheid voorop staat. Met de vangst van deze vis was de sessie geslaagd en tot zijn einde gekomen.

Het water was voorheen een ballastput (schaatsbaan). Wat eens een ijsbaan was, werd omgetoverd tot een vissersparadijs. Nouja, paradijs… bij aankomst was wel duidelijk te zien dat de eilanden nog best kaal waren, maar daar is inmiddels zwarte grond opgebracht, zodat het in het voorjaar kan begroeien. Ook wordt deze winter de drukke weg omgelegd, zodat je straks optimaal van de rust en de natuur kunt genieten. Stukje bij beetje wordt dit paradijsje in Eibergen een waar paradijs. Carpvalley is één van de viswateren in het pakket van visvakantie aanbieder Klik hier voor meer informatie.

Het huisje dat op het terrein staat is van alle gemakken voorzien. Van wifi tot WC en van keuken tot douche. Alles is goed voor elkaar. Het keukengerei is ook niet bepaald minimaal te noemen. Er staat echt werkelijk alles. Wij hebben er ons dan ook over verbaasd wat er allemaal aanwezig was. In principe hoef je alleen eten en drinken mee te nemen en kun je al je kookspullen thuis laten. Ook staan er twee koelkasten en een vriezer. In de kamer staat een tweepersoons slaapbank. Ook is er in het huisje een voorraadkast met een complete aaslijn voor de verkoop. Eigenlijk hoef je dus alleen maar hengels en een rod pod mee want de rest is er wel.

De foto waar u carpvalley boven op de muur ziet staan zal een schuifpui geplaatst worden. 

Kortom: wilt u een week vissen aan een prachtig water? Boek dan een visvakantie bij de Vissende Hollander.