Je rodpod bevestigen op een steiger

Je rodpod bevestigen op een steiger

Je kent het vast wel; Je wilt vissen vanaf een steiger maar hoe zet je dan je rodpod stevig vast? Er zijn veel soorten bevestigingssteunen op de markt. Mooi spul, maar als karpervisser heb je al zo veel mee en daarbij komt dat die steunen niet allemaal van licht materiaal gemaakt zijn dus allemaal extra gewicht met zich mee brengen.

Snelbinders

Wat ik gebruik is een snelbinder (bagage snelbinder), deze zijn licht in gewicht en nemen weinig ruimte in. Ik heb hem standaard in mijn rodpod tas. Wat je alleen moet doen is de metalen beugels met een tang bijna haaks buigen. Ik gebruik een rodpod met 4 poten, maar je kan de snelbinder ook voor andere rodpods gebruiken. Je kan ook twee snelbinders gebruiken als dat beter uitkomt.

Hoe te gebruiken?

Plaats je rodpod op de steiger en pak de snelbinder. Plaats de beugel in een gleuf van de steigerplank, en draai deze een kwart slag rechts naar je rod pod toe. Deze zal dan klemmen achter de plank, en plaats hem dan over je rodpod.

Doe het zelfde met de andere beugel, ook in een gleuf tussen de planken ,maar draai die naar je rod pod toe. Nu staat je rod pod mooi vast op de steiger, dus je hoeft nu niet bang te zijn dat hij te water raakt bij harde wind of een aanbeet.