Partikels op de stek krijgen

Partikels op de stek krijgen

Je kan je aas uitroeien en dan je boilie laten zakken op de juiste plek (harde plaat) en er wat partikels om heen strooien. Met een spod of pva kan het ook. Ook kan je met een voerboot naar je stek varen. Het is soms ook mogelijk om naar de overkant te lopen. Als je dat gaat doen kan je beter eerst je hengels uitgooien voordat je gaat voeren aan de overkant, zo weet je zeker dat het voer op de juiste plek komt te liggen. Dit kan alleen als je bij je stek kan komen.

Verschillende soorten partikels

Er zijn ook stekken waar je niet het kleine aas zoals tijgernoten, pinda’s, hennep, duivenvoer of kikkererwten etc, op je stek kan krijgen.  Dan heb ik wat tips om toch te slagen! Er is ook een mogelijkheid om paneermeel te gebruiken, daarmee krijg je een wat steviger bol om te werpen. Je kan dan ook wat kleinere balletjes draaien om ze met de katapult te schieten. Als de bol het water raakt zal hij uiteindelijk uit elkaar vallen.

Je kan het ook invriezen, doe dan bij de partikels wat witvisvoer, zo krijg je een wat stevigere bal (verkrijgbaar bij Hengelsportzaak Idzenga) . Doe het voer als een bol in een boterhamzakje, stop het dan in de vriezer. De volgende dag heb je een mooie bevroren voerbal om mee te nemen naar de waterkant om hem vervolgens bij naar je stek te werpen.

Wens ik je als laatste nog een goede vangst.