Het upgraden van je trolley

Het upgraden van je trolley

Tegenwoordig nemen we heel wat mee naar de waterkant en omdat je niet overal met de auto kan komen, is het gebruik van een trolley een uitkomst. Maar als je een aardig eind moet lopen, dan krijg je op het laatst last van je armen en schouders. Natuurlijk kan je tussendoor wel even uitrusten en weer verder gaan en zo uiteindelijk op je visstek te komen, maar om het lopen met een trolley wat aangenamer te maken ben ik op zoek gegaan naar een oplossing.

Door Marcel Dolderman

Waar een rollator al niet goed voor is!

In een kringloopwinkel kwam ik een rollator tegen, een oudere type met gelaagde wielen en balhoofd. Dit was precies wat ik zocht, want het moet wel soepel lopen.

Weer thuis gekomen ging ik aan de slag. Eerst maakte ik een schets van de trolley met daarop de wielen van de rollator bevestigd achter op de steunen van de trolley.

Ik wilde de trolley zelf zo intact mogelijk houden. Niks eraan lassen of afslijpen, zodat ik hem eventueel in zijn oorspronkelijk staat kan terug brengen. Het enige wat ik heb gedaan is de voetplaten gedemonteerd van de steunen.

Hierna ben ik op zoek gegaan naar een stukje koker, wat precies over de steunen geschoven kan worden. Verder zocht ik twee draaiknoppen met draadeinde om het geheel te kunnen klemmen.

Vervolgens heb ik de onderdelen van de rollator gedemonteerd die ik nodig heb, oftewel de voorste wielen met balhoofd. Deze wielen zwenken en dat is erg gemakkelijk met het sturen van de trolley. Op deze manier hoef je de trolley niet iedere keer op te tillen als je een bocht moet maken.

Nadat ik alle onderdelen had verzameld, kon ik aan de slag. Het eerste wat ik heb gedaan is de hoogte bepaald van de trolley aan de achterkant, waar de wielen van de rollator komen. Dit is nodig om de trolley zo goed en gemakkelijk mogelijk te laten voortbewegen. Hierna heb ik twee kokers op maat gezaagd en van beide de onderkant dicht gelast, zodat deze niet over de achterste steunen heen kunnen glijden. Vervolgens heb ik in beide kokers een gat van 8mm geboord en daar een moer van M8 opgelast, waar de draaidoppen met draadeinde op komen om de wielen te kunnen klemmen.

Een stukje koker aan de onderkant dicht gelast met een M8 moer en draaiknop met draadeind, nu als een geheel.

Daarna heb ik nog twee kokers op maat gemaakt en deze aan de onderkant in de juiste hoek gelast op de andere kokers. Als laatste heb ik de twee balhoofden aan de kokers gelast. Let er wel op dat je de lagers eruit haalt wanneer je gaat lassen!

Als finishing Touch heb ik de onderdelen een kleurtje gegeven. Even spuiten en alles monteren en de trolley is klaar voor gebruik!