Lijnen uitvaren met de rubberboot – Tips & Trucs

Lijnen uitvaren met de rubberboot – Tips & Trucs

Lijnen uitvaren met de rubberboot kan je op verschillende manieren doen. Zo is het ook mogelijk om twee hengels tegelijk uit te varen. Hoe je dit kan doen, zal ik je uitleggen.

Tips & Trucs door Marcel Dolderman

Het uitvaren van twee hengels tegelijk pas ik vooral toe wanneer ik op grote afstanden vis. Zo bespaar je accu, tijd en energie, vooral als je alleen de mogelijkheid tot roeien hebt.

Met de tweede hengel aan het terug varen

Voordat je de boot in gaat pak je eerst het aas wat je wilt bij-voeren op beide hengels. Een hengel neem je mee de rubberboot in en de tweede blijft op de kant, van deze hengel neem je alleen de lijn mee.

Teambaas Ids Idzenga aan het uitvaren met de rubberboot

Hou de bodemmontage vast of wat ik meestal doe,  leg het haakaas in een emmertje. Leg de hengel die op de kant blijft in de hengelsteun of rodpod en zet de molen open. Vaar nu naar je eerste, dichtstbijzijnde stek en laat het haakaas op je stek zakken en gooi er vervolgens wat voer bij. Nu kan je doorvaren naar je tweede stek en laat je vervolgens de lijn afzakken op je stek van de hengel die je hebt meegenomen en gooi er voer bij. Vaar nu terug naar de kant met de molen open.

Het is mogelijk om het op deze manier alleen te doen, maar het gaat makkelijker met z’n tweeën . Je vismaat kan de eerste hengel alvast strak draaien en in positie brengen. En als je terug komt met de tweede hengel deze aanpakken. Het is wel belangrijk dat je even nadenkt over de volgorde van het uitvaren zodat je niet over je eigen lijn vaart als je met de tweede hengel terug vaart.

Veel succes,

Groet Marcel